Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

TOP- 2.1.2-16 – Zöld város kialakítása

 

 

Projekt összefoglalója:


A projekt átfogó célja a belváros rehabilitációja, a városkép rendezése, a meglévő zöldfelületek növelése és rendezése, illetve jelentős hangsúlyt kap a gazdaságélénkítő tevékenység megvalósítása – vállalkozók működési infrastruktúrájának hatékonyabbá tétele.

 

A Szentháromság tér, mint a polgármesteri hivatal előtere egyben rendezvénytér is, jelenlegi állapota alapján felújításra szorul. A tér hangsúlyos középpontjában álló szentháromság szobor ugyan megfelelő állapotú, de környezetének burkolati rendszere és a tér egyéb gyalogos felülete is felújításra szorul. A Szentháromság szobor mögötti térfelület közösségi térként is funkcionál, ezért a projekt keretében ennek a felületnek a burkolata is kialakításra kerülne, a megfelelő igénybevételnek megfelelően. A tér zöldfelületei, gyepfelületei és koros fái is teljes felújítást igényelnek, a fejlesztés során zöldfelület is kialakításra kerülne, mely magában foglal majd növénytelepítést, füvesítést és utcabútorok elhelyezését is, ezzel ruházva fel a területet új, közpark funkcióval.

A projekt új közösségi célú szolgáltatások fejlesztése révén hozzájárul a település népesség megtartásához. A magas színvonalú szolgáltatások megjelenésével javulnak a közösségi élet feltételei a településen, amely tovább erősítené a helyi identitástudatot és növeli a település vonzerejét is. A gazdaságélénkítő tevékenységek közvetlen munkahelyteremtést eredményeznének, hozzájárulva a népesség megtartásához.

Pályázó neve: Pécsvárad Város Önkormányzata

Projekt megnevezése: Zöld belváros Pécsváradon

OP név: TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

Pályázati kiírás megnevezése: TOP- 2.1.2-16 – Zöld város kialakítása

Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúl

Projekt helyszíne (megye): Baranya

Projekt helyszíne (település): Pécsvárad

Megítélt összeg: 342 005 668.- HUF

Támogatás aránya: 100 %

Támogatási döntés dátuma: 2018.06.18.

Forrás: ERFA

Projekt összköltség: 342 005 668.- HUF

Projekt tervezett fizikai befejezése: 2020.12.31.