Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsődének adott be az év első felében pályázatot a Pécsváradi Pályázati Csoport a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatánál.

 

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Baden-Württemberg International között 2020. november 23-án a Német Szövetségi Belügyminisztérium által az „Ausstattung von Mehrzweckräumlichkeiten in ungarndeutschen Bildungseinrichtungen in der Trägerschaft von örtlichen deutschen Selbstverwaltungen” elnevezésű projekt keretében a Pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde 3017,15 EUR összegű támogatásban részesül.

A projekt keretében egy laptop, 2 kisméretű nyomtató, egy nagy multifunkciós nyomtató, egy projektor, két hordozható vetítővászonnal, egy flipchart tábla, egy kültéri hangszóró és 5 db robotméhecske (interaktív játék gyerekeknek) valamint az ahhoz tartozó 12 db gyakorlópálya került beszerzésre.

Az IKT eszközök beszerzése megkönnyíti az óvónők munkáját, valamint változatosabbá, érdekesebbé, színvonalasabbá teszik az óvodai nevelést. A mai kornak megfelelően tudják az óvónők tartani a foglalkozásaikat, rendezvényeiket. Az új IKT eszközökkel, a különböző német nyelv fejlesztését elősegítő eszközökkel biztosítani tudják a német nyelv iránti érdeklődés felkeltését, a német szókincsbővítést, a német beszédkészség fejlesztését, melyet játékos formában tudnak ezek segítségével megvalósítani.

Ezúton is nagyon köszönjük a  Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának a támogatást!