Mi a PIFÖ?

A Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat 2001-ben alakult, demokratikus alapon működő jogi személyiséggel nem rendelkező ifjúsági szervezet.

Fő célkitűzéseink közé tartozik az alig több mint 4000 főt számláló kisváros kulturális és közösségi életének színesítése,a helyi ifjúság érdekeinek képviselete. Ezt különböző szabadidős programok, teaházak, koncertek, rock klubok, gyerekprogramok, játszóházak, nyári táborok, sportversenyek, szakmai műhelyek, találkozók, egyeztetések szervezésén keresztül kívánjuk elérni.

Az ifjúsági polgármester állandó meghívottja a helyi képviselő-testületi üléseknek, melyeken tanácskozási joggal vehet részt.  Az egy évtizedes folyamatos működés során több hagyományossá vált program (Média tábor, Gyereknap a Dombay-tónál, Önkéntes napi megmozdulások mellett több újszerű program, Májusfakitáncoló utca bál, Lime mozi) fűződik a nevünkhöz.

Elmondható még rólunk, hogy tagjaink 15 és 30 év közötti fiatalok, akik a szintén az e korosztályba tartozó pécsváradi lakosok szavazatai alapján kerülnek a testületbe. A kilenc képviselőből és egy polgármesterből álló testületünk egésze önkéntesekből áll, munkánkért anyagi juttatást nem kapunk.

Tagok

A 2018-ban megtartott ifjúsági választások alapján a jelenlegi tagok:

Ifjúsági polgármester:
Jaczkó Noémi

Ifjúsági képviselők:
Bayer Bojána Bettina
Hevesi Bianka
Kovács Bálint
Laczkovics Máté
Lippert Viktória
Podolszki Evelin
Szakálos Fédra
Werner Noémi