Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pécsvárad Város Képviselő-testülete a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény, és a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV.16.) kormányrendelet vonatkozó rendelkezései alapján 2013. június 17-én létrehozta az Értéktár Bizottságát, (37/2013.(VI.17.) számú határozat), mivel élni kívánt a települési értéktár létrehozásának lehetőségével. 2013. december 12-i ülésén az Értéktár Bizottság 46 kiemelkedő érték értéktárba való felvételéről döntött.

2016. március 31-én a Bizottság a Pécsváradi Leányvásárról, valamint a Pécsváradi Várról készült javaslatot nyújtott be a Baranya Megyei Értéktárhoz. A Pécsváradi Leányvásár 2016 októberében, a rendezvény 50 éves jubileumi megnyitó ünnepségén kapta meg a Baranya Megyei Értéktárba való felvételről szóló díszes dokumentumot.

Az a törekvésünk, hogy az Értéktár ne csupán egy holt lista, egy dokumentáció legyen, hanem a mindennapi életünk része. Hisszük, hogy nem lehet lezárt folyamat, hiszen a gyorsan változó világban napról napra változik az is, hogy mely tudás, tevékenység, ismeret, tárgy válik kiemelkedővé és megőrzésre méltóvá. Mi az, amire stabil, biztos alapként támaszkodhatunk. Tudjuk, hogy ez csak Önökkel együtt sikerülhet: a közös tudás mindannyiunk közös értéke. Bízunk abban, hogy segítségünkre lesznek az Értéktár elevenné formálásában.

Ehhez kérjük az Önök, itt élők és Pécsváradra látogatók segítségét: mi az, ami „igazán pécsváradi”, és ki az, aki kiemelkedő tevékenységével hozzájárul a „pécsváradiassághoz”?

Elérhetőségünk: pecsvaradiertektar@gmail.com


Kapcsolódó dokumentumok