Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

KEOP-2015-5.7.0 Sajtóközlemény

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Épületenergetikai fejlesztés Pécsvárad Város közintézményeiben

 

Pécsvárad Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be épületenergetikai fejlesztés megvalósítása céljából, a Környezet és Energia Operatív Program keretében, mely pozitív elbírálásban részesült. A fejlesztés eredményeként hőszigetelés és nyílászárócsere valósul meg a Sportcsarnok és a Művelődési Ház épületén.

A 100%-os támogatási intenzitású projekt bruttó 150 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Az Önkormányzat energiahatékonysági programjában több intézmény energiatudatos korszerűsítését valósítja meg. A fejlesztéssel érintett intézmények esetén az energiaköltségek egyre nagyobb terhet rónak az önkormányzat költségvetésére. Az energiaköltségek csökkentése érdekében határozta el az önkormányzat, hogy a KEOP-2015-5.7.0 pályázati program keretében a Sportcsarnok és a Művelődési Ház esetén a homlokzat, a nyílászárók és a lapos tető felújítását valósítja meg.

A költségmegtakarítást célzó fejlesztés egyben a fenntartható fejlődés jegyében zajló példamutató törekvés, amely a káros anyag kibocsátást jelentős mértékben csökkenti, ezáltal a környezeti terhelés is csökken. Összességében hatékonyabbá, élhetőbbé válik a város.

A fejlesztési munkálatok már folyamatban vannak, a projekt tervezett fizikai befejezése: 2015. november 30., figyelembe véve a kormányhatározatban rögzített, zárással kapcsolatos feltételeket. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg.

 

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

 

2015.10.05.

 

További információk:

Pécsvárad Város Önkormányzata

Cím: 7720 Pécsvárad, Szentháromság tér 3.

Telefon: +36-72/465-025

Pályázatok - KEOP-5.7.0

Részletek