Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

KEOP-2015-4.10.0 Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY         

Energetikai fejlesztés a pécsváradi tanuszodában

 

Pécsvárad Város Önkormányzata 2015 szeptemberében pályázatot nyújtott be a 2006-ban átadott tanuszoda energetikai fejlesztésének megvalósítása céljából, a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A fejlesztés eredményeként energetikai felújítás valósul meg a Pécsvárad Város Önkormányzatának tulajdonában lévő tanuszodában.

A projekt összköltsége bruttó 190,49 millió Forint, a támogatás mértéke: 80%, melyhez az Önkormányzat 20% önerőt biztosít.

 

Pécsvárad Város Önkormányzata kiemelt fontossággal kezeli az energia-hatékony gazdálkodás megvalósítását, amely a közösségért való felelősség, a közös jövőnk szempontjából rendkívüli fontossággal bír. Az önkormányzat célja, hogy a rendelkezésre álló forrásokból minél jobban, minél magasabb színvonalon lássa el a helyi közszolgáltatási feladatait. Ennek érdekében arra törekszik, hogy intézményeit, ezen belül az oktatási, szociális intézményeit is racionálisan, az energia felhasználás szempontjából hatékonyan működtesse. Az energiafelhasználás csökkentésével párhuzamosan csökkennek az üzemeltetésre, működtetésre fordított költségek, csökken a káros anyag kibocsátás, csökken a környezeti terhelés, így összességében hatékonyabbá, élhetőbbé válik a város is.

 

A fejlesztés célcsoportjába elsősorban azok a Pécsváradon és környékén élő, alap- és középfokú oktatásban résztvevő diákok tartoznak, akik kötelező testnevelés óra keretében használják a tanuszodát, valamint a célcsoportba tartozik mindenki, aki a tanuszoda szolgáltatását a tanórákon kívül veszi igénybe.

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt során a tanuszoda hőszivattyús technológia és napelemes rendszer kombinálásával lesz fejlesztve. A projekt tervezett fizikai befejezése: 2015. november 30., figyelembe véve a kormányhatározatban rögzített, zárással kapcsolatos feltételeket.

 

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

 

2015. november 12.

 

További információk:

Pécsvárad Város Önkormányzata

Cím: 7720 Pécsvárad, Szentháromság tér 3.

Telefon: +36-72/465-025

Pályázatok - KEOP-4.10.0

Részletek