Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

TOP-3.2.1-15-BA1-2016-00003 - A Pécsváradi Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai korszerűsítése

- a kedvezményezett neve:   PÉCSVÁRAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

- a projekt címe:  „A Pécsváradi Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai korszerűsítése”

- a szerződött támogatás összege:  77 071 545 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban): 100 %

- a projekt tervezett befejezési dátuma:  2018.12.31.

- projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BA1-2016-00003

 

A projekt közigazgatási funkciót ellátó hivatali intézmény (Pécsváradi Közös Önkormányzati Hivatal épülete) energetikai korszerűsítését célozza. Az energetikai fejlesztést követően az épület minősítése HH (gyenge) energetikai kategóriából DD (korszerűt megközelítő) kategóriájúvá válik. A projekt keretében önállóan támogatható és önállóan nem támogatható energetikai korszerűsítési elemek valósulnak meg a fajlagos költségkorlátok figyelembe vételével. A projekt illeszkedik a kiírás területspecifikus szempontrendszeréhez is.

A projekt elsődleges célja ezen létesítmény energiafelhasználásának csökkentése, amellyel együtt csökken a primerenergia felhasználás és vele arányban a környezeti kibocsátások is. Ahhoz, hogy Pécsvárad Város Önkormányzata még hosszú távon működtetni tudja régiós ellátását, az energiahatékonysági projekt pályázati támogatására van szükség.

A projekt maximálisan illeszkedik a pályázati kiíráshoz, annak céljaival azonosul és hozzájárul azon célokhoz melyeket Magyarország tűzött ki az EU átlag eléréséhez. A benne szereplő műszaki megoldások teljes mértékben megfelelnek a pályázati kiírás feltételeinek. Mivel egy épület szerepel egy projektben így egy projektnek minősül a Felhívás szerint.

Korszerűsítés nélkül, ha a jelenlegi energetikai állapotok okozta magas költségek maradnak, nem kerülhető el az épület fizikai leromlása, és veszélybe kerülhet a működése ezzel együtt feladata is.

 

A projekt tartalma:

            - Önkormányzati tulajdonú épület teljes körű homlokzati és födémhőszigetelés, és nyílászáró szerkezetek teljes cseréje készül 7/2006 (V. 24.) TNM rendelet követelményeknek megfelelően

            - Fotovillamos rendszer kialakítása történik Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések cseréje: kondenzációs kazán cseréje valamint fűtéskorszerűsítés