Hírek

Pályázati (jó)hírek

A Pécsváradi Pályázati Csoport tájékoztatása szerint a következő beruházásokra lehet számítani a közeljövőben Pécsváradon.

Részletek


Asztrik-ereklye érkezett Pécsváradra

Pécsvárad első apátja Asztrik volt, aki 1000-ben Rómából, II. Szilveszter pápától hozott koronát Szent Istvánnak. Később Kalocsa, majd Esztergom érseke lett.

Részletek

NAV ügyfélszolgálat a kormányablakokban

Baranyában egyszerre újabb öt kormányablakban nyílik NAV ügyfélszolgálat. 2018. január 3-ától Pécsváradon, Sellyén, Szentlőrincen, Sásdon és Bólyban is lehetősége lesz a megyében élőknek, hogy a Kormányhivatal kormányablakaiban intézzék adóügyeiket.

Részletek

Óév búcsúztató Zengő túra

Soha nem látott tömeg koptatta december 30-án délelőtt a Zengő oldalát és csúcsát. 1992-ben hirdette meg először a Pécsváradi Várbaráti Kör az Óév-búcsúztató Zengő túrát „hegyünk” tetejére.

Részletek
A Pécsváradi Gondozási Központ hírei

Ősszel, az esős időjárás miatt sajnos kevés szabadtéri programot tudtunk szervezni. Elmaradt a tervezett Orfűi kirándulás, viszont a Dombay-tónál egy szép napsütéses napon vidám délelőttöt töltöttünk el az idősekkel.

Részletek

80 éves a Pécsváradi Városi „Tűzoltó” Fúvószenekar

A településre 300 éve betelepített német ajkú lakosságnak köszönhetően a fúvószenélésnek évszázados hagyományai vannak Pécsváradon. Az 1760-as évektől működött katona fúvószenekar illetve az 1902-ben alakult Hadastyán Betegsegélyező Egyletnek is volt fúvószenekara.

Részletek