Hírek

A Pécsváradi Gondozási Központ hírei

Ősszel, az esős időjárás miatt sajnos kevés szabadtéri programot tudtunk szervezni. Elmaradt a tervezett Orfűi kirándulás, viszont a Dombay-tónál egy szép napsütéses napon vidám délelőttöt töltöttünk el az idősekkel.

Részletek

80 éves a Pécsváradi Városi „Tűzoltó” Fúvószenekar

A településre 300 éve betelepített német ajkú lakosságnak köszönhetően a fúvószenélésnek évszázados hagyományai vannak Pécsváradon. Az 1760-as évektől működött katona fúvószenekar illetve az 1902-ben alakult Hadastyán Betegsegélyező Egyletnek is volt fúvószenekara.

RészletekAdvent Pécsváradon

Nagy a készülődés a Zengőalján… December 3-án, 15 órától ünnepi díszbe öltöztetett téren várjuk a város lakóit és minden kedves vendéget a városháza előtt!

Részletek


Különdíj

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny díjátadójáról a pécsváradi küldöttség a városunk számára odaítélt KÜLÖNDÍJJAL tért haza!

Részletek


Icitizen ifjúsági csere Pécsváradon

Rendszeresen van lehetősége a pécsváradi fiataloknak nemzetközi programokon részt venni, de ezek többnyire más országokban kerülnek megrendezésre. November 3 és 8. között sikerült hosszú évek pályázása után sikerült először házigazdának lennünk. A programról a vendégeinket kértük meg, hogy írjanak élménybeszámolót így az alábbiakban Oscar és Patricia sorait olvashatják.

Részletek