Hírek

Államalapítás ünnepe

Mi pécsváradiak kiváltságos helyzetben vagyunk, az országban kevés településnek adatik meg, hogy egy Szent István alapította egykori bencés monostor falai között ünnepelhet.

Részletek

Ünnepi testületi ülés

A város vezetése minden évben az államalapítás ünnepének alkalmából kitüntetéseket adományoz a Pécsvárad városért, a helyi közösségért kifejtett kimagasló tevékenység, illetve kimagasló színvonalú munka elismeréseképpen.

Részletek

Napkeltekor ébrednek a sírok

A celebek és perc- vagyis inkább pillanatemberek korában érdekelhet-e valakit egy archeológus, egy megszállott kutató és tudós, egy ember, aki a sírokat napkeltekor bontja, hogy a hajnali nap első sugarainál kerüljön napvilágra mindaz, ami többezer éve sötétségben élt?

RészletekHetirajz kiállítás a várban

A Hetirajz csoport 2018-ban, egy internetes játék formájában alakult azzal a céllal, hogy a hazai képzőművészek, profi és műkedvelő grafikusok, festőművészek, illusztrátorok hétről hétre szabadon, csak az alkotás öröméért rajzolhassanak.

Részletek
Mott Jánosra emlékeztünk

Száz éve született Mott János címzetes pécsváradi apátplébános, ez alkalomból a Pécsváradi Várbaráti Kör tartott megemlékezést.

Részletek