Hírek

A Magyar Kultúra Napját ünnepeltük

Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Sokszínű kultúránk méltó bemutatására ezen a napon képzőművészeti tárlattal, irodalmi és zenei műsorral készültünk, kedden a Filharmónia Hangverseny sorozatban a Pécsi Szimfonietta zenekar adott koncertet, csütörtökön pedig a színházi előadás várja az érdeklődőket.

Részletek


Pályázati (jó)hírek

A Pécsváradi Pályázati Csoport tájékoztatása szerint a következő beruházásokra lehet számítani a közeljövőben Pécsváradon.

Részletek

Asztrik-ereklye érkezett Pécsváradra

Pécsvárad első apátja Asztrik volt, aki 1000-ben Rómából, II. Szilveszter pápától hozott koronát Szent Istvánnak. Később Kalocsa, majd Esztergom érseke lett.

Részletek

NAV ügyfélszolgálat a kormányablakokban

Baranyában egyszerre újabb öt kormányablakban nyílik NAV ügyfélszolgálat. 2018. január 3-ától Pécsváradon, Sellyén, Szentlőrincen, Sásdon és Bólyban is lehetősége lesz a megyében élőknek, hogy a Kormányhivatal kormányablakaiban intézzék adóügyeiket.

Részletek

Óév búcsúztató Zengő túra

Soha nem látott tömeg koptatta december 30-án délelőtt a Zengő oldalát és csúcsát. 1992-ben hirdette meg először a Pécsváradi Várbaráti Kör az Óév-búcsúztató Zengő túrát „hegyünk” tetejére.

Részletek