Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Város napja

Címkék: kultúra

A délelőtti Várad-Futás után délután a helyi amatőr együtteseké volt a főszerep:

A Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar nyitotta meg a sort Wagner József karnagy vezetésével. Az együttes létszáma az elmúlt időszakban látványosan megnőtt, olyannyira, hogy még az alkalmi színpadot is kinőtte. Többször elhangzott aznap, hogy ez az év a jubileumok éve. Ezek között az egyik Zsiga „karnagysága” is, hiszen 35 éve vette át a zenekar vezetését.

Őket a Nyugdíjasok Körzeti Egyesületének Tánckara követte, akik szintén kerek évfordulót ünnepeltek ebben az évben, hiszen a Nyugdíjas klub 25 éve alakult meg. A legidősebbek után a legfiatalabbak léptek színpadra.

A Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde Mackó csoportja Kochné Kovács Györgyi és Martonné Fetzer Rita vezetésével magyar, a Hétszínvirág csoport Bognár Istvánné és Schnell Bettina irányításával pedig német táncokkal örvendezették meg a közönséget. Az óvodásokat az egyetlen nem helybeli fellépő követte.

A Bányászszív Dalcsapat Pécs-Vasasról érkezett, műsoruk az egykori bányászatnak állított emléket. Majd egy újabb kerek évfordulós csoport lépett színpadra.

A Pécsi Fordan Táncklub pécsváradi csoportja 10 éve 6 fővel kezdett el működni a művelődési központban. Heckerné Jagados Diána és Jagados Dominika  most közel 60 gyermekkel foglalkozik, ebből mintegy 50 mutatta meg tudását ezen a délutánon. Tavaly szeptember óta új helyszínen – a Pécsváradi Fordan Mozgáskuckóban – dolgoznak, melyet folyamatosan fejlesztenek. Őket másik műfaj követte.

Mohácsi Barbara és Réfi Csilla irányítja a Zengővárkonyi Hagyományőrző Néptáncegyesület utánpótlás csoportját, akik hagyományos szereplői a Város Napja rendezvényének.

Ezt követően a Fülep Lajos Művelődési Központban január óta működő mazsorett csapat mutatta meg, hogy rövid alatt is – kitartással, akarattal – milyen remek produkciót lehet megtanulni. Előbb Marton Zita tanítványai léptek fel, majd maga a „tanár” társaival. A Baranya Mazsorett Tánccsoport nem teljesen ismeretlen a pécsváradikanak, hiszen augusztusi népünnepélyünkön már nagy sikert arattak.

A Nyugdíjasok Körzeti Egyesületének Férfikarának műsora zárta volna a programot, azonban délután újabb szereplő kért lehetőséget, így Bogdán Zsófi és Bika közös produkciójával zárult le a nap.

szöveg: Bognár Gyöngyvér

képek: Kótsch Petra


Város napja

Részletek