Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Munkálatok a Dombay-tónál

A tervek szerint májusra elkészülnek a Dombay-tó medrét is érintő munkálatok, hogy nyáron a strandolók vehessék újra birtokba a tavat.

A déli oldalon felszedett lapok helyére új, nehezebb, ezáltal a terhelésnek jobban ellenálló mederlapok, a vízből kilátszó részre pedig térkövek kerülnek. A strandnál megszüntetett lépcsők helyett stégeken lehet majd bejutni a vízbe, a partoldal többi része pedig kővel lesz megerősítve. A megerősítés azért szükséges, mert a halak az évek során több helyen annyira befúrták magukat a partoldali iszapos részbe, hogy az már a felette lévő partot is meggyengítette. Halakat viszont mindenképpen szükséges a tóban tartani, hogy az elhínárosodást elkerüljük.  Elbontásra került az északi oldalon található gát is, kőből fogják újjáépíteni.

Ezen munkák elkészültével a tó feltöltése is megkezdődhet, párhuzamosan a tópart további szépítésével, padok, pihenők kihelyezésével. A látogatók számára azonban így is érdekes látványt nyújt a környezet, hétvégente sok a kiránduló, a gyerekek számára nagy élmény a mederben sétálni.

 

 


Munkálatok a Dombay-tónál

Részletek