Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Befejeződött A Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola És Alapfokú Művészeti Iskola Infrastrukturális Fejlesztése Pécsváradon

A Pécsi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.2-17-2017-00021 azonosítószámú, „A pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” címmel valósította meg iskolánk bővítését.

A projekt keretében egy nyaktaggal csatlakoztatott új épületszárny került kialakításra.

Ennek emeleti részén 6 db csoportbontásra is alkalmas, egyenként 25 fő befogadására képes tanterm, fiú- és leányöltözők, szociális helyiségek kerültek elhelyezésre.

Az alsó szinten egy új bejárat, fogadó helyiség, valamint egy közel 400 nm-es többcélú nagyterem fogadja a diákokat. A nagyterem célja, hogy az iskolai rendezvények helyszínéül szolgáljon, teret adjon a nálunk folyó magas szintű művészetoktatási tevékenységeknek, zeneiskolai koncertek bemutatóinak, iskolai báloknak, farsangi mulatságoknak valamint emellett az alsó tagozatos gyerekek mindennapos testnevelés oktatását is itt tudjuk megvalósítani, ezáltal jelentősen növelve az iskola oktatás színvonalát, komfortfokozatát.

Az újonnan épített épület berendezési tárgyainak beszerzése több, mint 30 millió Ft felhasználásával valósult meg. A diákok oktatását minden tanterembe a kor színvonalának megfelelő okos tábla, új bútorok, öltöző szekrények, tantermi berendezések szolgálják. Az udvaron két kültéri játszóeszköz, a többcélú nagyterem sokoldalú használatához szükséges sportpadló védőburkolat, bordásfalak, sportszerek, a sportudvar használatához kapcsolódó komplett eszközpark került beszerzésre.

A felhasznált több, mint 872 millió Ft támogatási összegből összesen 4.353 nm-t értintő infrastrukturális fejlesztés került megvalósításra, mely hosszú távon biztosítani tudja intézményünk magas színvonalát, a térség oktatásának ellátását.

A pályázat megvalósításának eredményeként, 374 diák befogadásáréra vált alkalmassá, a kor elvárásainak mindenben megfelelő iskolánk.