Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztünk

Magyarországon február 25. minden évben a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Idei megemlékezésünket február 24-én pénteken délelőtt tartottuk az Európa téren.

A rövid ünnepség a Pécsváradi Zeneiskola Rézfúvós Kamaraegyüttese zenéjével kezdődött, a műsorban  Horváth Roland, Horváth Pál, Tóka Domos és Bayer Botond  működött közre. Már hagyomány, hogy a rendezvényen diákok is részt vesznek, idén az általános iskola nyolcadikosai mellett a  II. Béla Középiskola tanulói eljöttek. Friesz Péter, az általános iskola igazgatóhelyettese, történelemtanár ilyenkor egy rendhagyó történelemóra keretében a diákok számára is érzékletes példákon keresztül  mutatja be azokat az eseményeket, illletve azt a korszakot amely - a számot felfogni is nehéz -, százmillió áldozatot követelt.  Minden diktatúrának van egy ellenségképe, de a kommunizmusban az az  igazán félelmetes, hogy ezt nem lehet definiálni. Aki ítélt, az könnyen válhatott elítéltté, az igazság pedig hamar válhatott hazugsággá...

Nem szabad elfelejtenünk a történelmi eseményeket és ebben a pedagógusok mellett minden ünnepnek, megemlékezésnek jelentős szerepe van.

Az ünnepség végén a megjelent intézmények, szervezetek a megemlékezés koszorúit helyezték el a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emlékkövénél.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével megtisztelte rendezvényünket.


A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztünk

Részletek