Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Magyar Kultúra Napja

"Csak azt tesszük, ami a dolgunk, ezért vagyunk!"

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján emléktáblát avattunk és koszorúztunk Dretzky Katalin, a művelődési központ egykori vezetőjének tiszteletére az intézmény előterében. Dretzky Katialin, Kati néni "három évtizeden át vezette a művelődési központot, szívügye volt a város közösségi élete és csoportjai, a helyi értékek megtartása mellett minőségi és újító munkával tett Pécsvárad közművelődéséért, követendő példát mutatva a jövő generációjának". Az önkormányzat döntése alapján ezentúl minden évben az emléktábla koszorúzásával veszi kezdetét városunkban a Magyar Kultúra Napi ünnepi műsor.
Idei rendezvényünkön köszöntőt mondott Zádori János polgármester, közreműködött a Pécsváradi Rézfúvós Kamaraegyüttes és a pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda nagycsoportosai.

15 órától a színházteremben ünnepi koncertet adott a Pécsváradi Big Band (karnagy: Wagner József), melyet László Miklós önkormányzati képviselő, kulturális bizottsági elnök beszéde előzött meg.

Köszönjük minden kedves vendégünknek aki személyesen vett részt az eseményen! A városi televízió jóvoltából a koncertet otthonaikban is élőben nézhették, hallgathatták az érdeklődők, bízunk benne, hogy sokan voltak ők is!


Magyar Kultúra Napja

Részletek