Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Pécsváradi Gondozási Központ hírei

„Elűztük a telet…”

 

Február 8-án délelőtt megtartottuk hagyományos télűző farsangi mulatságunkat. A rendezvény előtt már napokkal készültünk, álarcot festettünk, fűzért hatogattunk, bohócokat készítettünk, dekoráltunk és közben farsangi énekeket énekeltünk. Így mindenki felfokozott hangulatban várta a mulatságot és találgatták, hogy ki minek öltözik. A dolgozók kéményseprő  jelmezbe bújva varázsoltak karneváli hangulatot. Nem volt bizony akadály a kerekes szék sem! – táncolt mindenki, akinek kedve volt. A délelőtt jó hangulatát fokozta a speciális szakiskolások zenés-táncos programja. Visszarepítettek bennünket az időben, Fenyő Miklós számaira twisteltek, limbóztak, rockyztak. A délelőtt zárásaként nem maradhatott el a tombolasorsolás sem, melyben minden lakó nyert egy-egy hasznos dolgot. Az eseményről legjobb visszajelzés a lakóktól jött, akik még napok múlva is beszélgettek a maskarákról, műsorról, finomságokról. Délben lakóinkat megleptük az elmaradhatatlan farsangi fánkkal, melyet lekvárral jóízűen fogyasztottak.

Másnap a farsangra felajánlott gyümölcsökből finom vitamindús gyümölcssalátát készítettünk közösen a lakókkal. A felajánlást ezúton is köszönjük.

Időseink nagyon szeretnek sütni, mely közben nosztalgiázhatnak régi jól bevált receptekről, finomságokról. Ebben a hónapban kekszgolyót és tekercset készítettünk egyik délelőtti foglalkoztatás keretében. Asszonyaink lelkesen gyúrták, gömbölyítették a masszát. Ebéd után aztán mindenki szívesen fogyasztotta az elkészült édességet.

Kihasználva a jó időt, autóval kirándulást tettünk a leengedett Dombay-tóhoz, ami időseinknek nem mindennapi látványosság volt. Az erős szél ellenére jól éreztük magunkat.

Az elkövetkezendő időszakban a húsvéti ünnepekre készülünk. Látogatást tervezünk a zengővárkonyi Míves Tojásmúzeumba, Szalmakincs-Tárba.

Továbbra is sok szeretettel várunk minden látogatót és érdeklődőt intézményünkben.

 

                                                                                                Schiszlerné Ortvein Rita 

                                                                                                mentálhigiénés munkatárs


Képek a Gondozási Központ életéből

Részletek