Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pécsváradi Idősek Napja

Városunkban hagyomány, hogy a 65 év feletti pécsváradiak novemberben meghívást kapnak egy közös délután eltöltésére a művelődési központba, ahol műsorral, vendégséggel, szeretettel várják őket az idősek napján. Az elmúlt néhány évben sajnos a  járvány miatt vagy nem is ünnepelhettünk együtt személyesen, vagy csak kisebb létszámban gyűltünk össze, de idén, a művelődési központ kétszáz főre megterített színháztermét újra megtöltötték a vendégek.

A jelenlévőket  Zádori János polgármester köszöntötte, aki Kárpátiné Kovács Zitának, a Nyugdíjasklub vezetőjének megköszönte a sok éven át tartó áldozatos munkáját amivel a rendezvényt szervezte. Az idei évtől a szervezés feladatait Pécsvárad Város Önkormányzata és a Pécsváradi Művelődési Központ munkatársai vették át.

A színpadi műsorban az óvodásaink táncoltak és énekeltek, majd a Leányvásár után már másodszorra hozzánk látogató Gergely Róbert szórakoztatta a közönséget az alkalomhoz illő, népszerű dallamokkal.

Hagyomány, hogy ilyenkor a jubileumi évfordulót tartó házaspárokat, illetve 90 év feletti, szépkorú vendégeinket külön köszöntjük. Így volt ez most is, emléklapot és virágot adtunk át az ünnepelteknek. Pécsváradon a legrégebb óta tartó házasságok már a 60. évforduló felett járnak! Szép példa ez a fiatalabb generációk tagjai számára, bár félő, hogy a házasságkötések idejének kitolódása miatt nekik már egyre kevésbé lesz lehetőségük ilyen sok együtt töltött évet ünnepelni...

Szeretettel köszöntjük ezúton is a rendezvényen megjelent vendégeket és természetesen azokat az idős pécsváradiakat is, akik nem tudtak személyesen megjelenni!


Pécsváradi Idősek Napja

Részletek