Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Garamszentgyörgyi partnertelepülési látogatás

Pécsvárad meghívást kapott a felvidéki testvértelepülés, Garamszentgyörgy nemzetközi kulturális találkozójára, így szeptember 3-án fantasztikus napot töltöttünk el a Garam parti településen.

Küldöttségünket Kovács László a település polgármestere fogadta, majd koszorúkat helyeztünk el a falu I. és II. világháborús áldozatainak, valamint a kitelepítetteknek állított emlékoszlopoknál.
Az iskolában elfogyasztott finom ebéd után átsétáltunk a Duba Tájházba, ahol Duba Ernőné, Gizike kemencében sütött gyümölcsös lepénnyel várt bennünket és bemutatta a család tulajdonában lévő csodálatos néprajzi gyűjteményt. Zsákovics László énekes előadása nagy sikert aratott köreinkben.
Délután a település szabadtéri színpadán folytatódott a rendezvény. A műsorban fellépett: Dunaszekcsői fúvószenekar és német nemzetiségi tánccsoport, Eszék és Újbezdán kulturális csoportjai. A három napos találkozón részt vett Szlovénia és Erdély küldöttsége is.
Pécsvárad város nevében a garamszentgyörgyi kötődésű Fűri Ferenc köszöntötte a jelenlévőket és tolmácsolta városunk jókívánságait.
A műsorban fellépő Pécsváradi Nyugdíjas Egyesület Szenior Örömtánccsoportja büszkén vállalta, hogy képviselje a városunkat, így első külföldi szereplésüket is átélhették. Ezúton is köszönjük Nagy Marikának, hogy felkészítette és elkísérte a csoportot. Elfogultság nélkül állíthatom, hogy nagy sikerük volt.

Köszönjük a szervezőknek, Garamszentgyörgy Önkormányzatának a meghívást, a
szívélyes vendéglátást. Nagyon jól éreztük magunkat, felejthetetlen nappal erősítettük a két település
kapcsolatát.

Kárpátiné Kovács Zita elnök
Nyugdíjasok Körzeti Egyesülete

A találkozó szlovák nyelvű beszámolója IDE kattintva érhető el.