Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Locsolási tilalom

PÉCSVÁRAD VÁROS POLGÁRMESTERE

VÍZKORLÁTOZÁS

 

A közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 9/2009. (VII.1.) rendelet 4. § (2) bekezdése alapján Pécsvárad város település egész területén

2022. július 19. napjától visszavonásig locsolási tilalmat

rendelek el.

A korlátozás ideje alatt vezetékes ivóvízből tilos

ivóvízzel a kertek öntözése, locsolása,

úttisztítás,

gépjárművek tömlős mosása,

medencék vízzel feltöltése,

ivóvíz gazdálkodószervezetek által permetezésre, öntözésre történő felhasználása

A kihirdetett locsolási tilalom ellenőrzése folyamatosan történik a település egész területén, a város közterület-felügyelője és a rendőrség is ellenőrizheti a vízkorlátozást.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a 438/2015 (XII.28.) Kormányrendelet alapján a felszín alatti víz kitermelésével, megfigyelésével, felszín alatti vízbe történő beavatkozással, közvetlen vagy közvetett bevezetés céljából létrehozott vízlétesítménnyel, vagy e célból végzett tevékenységgel kapcsolatos vízgazdálkodási előírás megsértése esetén vízgazdálkodási bírság állapítható meg.

A lakosság vízellátása elsőrendű fontosságú feladata az Önkormányzatnak. Mivel a rendkívüli szárazság következtében a város területén a lakosság ivóvízzel történő ellátása veszélyeztetve van, a vízmű rendszert üzemeltető Mezőföldvíz Kft. megkereste az Önkormányzatot a vízkorlátozás és locsolási tilalom elrendelését kérve.

 

Zádori János
polgármester