Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Az időseket köszöntöttük

Régóta hagyomány, hogy a 65 év feletti pécsváradiak novemberben személyes meghívót kapnak egy közös délután eltöltésére a művelődési központba, ahol műsorral, vendégséggel és szeretettel várják őket az idősek napján.

A tavalyi évben a járvány miatt sajnos a rendezvény elmaradt, de idén újra lehetőség nyílt a személyes találkozásra. A szokott létszámnál ugyan kevesebben voltunk, de ez természetesen érthető. A jelenlévőket Kárpátiné Kovács Zita a Nyugdíjasklub vezetője, majd Zádori János polgármester köszöntötte.

A színpadi műsorban a pécsváradi óvodások táncoltak és énekeltek, majd Apaceller-Czigola Orsi és Apaceller Péter szórakoztatta a közönséget az alkalomhoz illő, népszerű dallamokkal.

Hagyomány, hogy ilyenkor a jubileumi évfordulót tartó házaspárokat, illetve 90 év feletti, szépkorú vendégeinket külön köszöntjük. Így volt ez most is, emléklapot és virágot adott át az ünnepelteknek Andrics Aliz önkormányzati képviselő és Zádori János polgármester. Pécsváradon a legrégebb óta tartó házasság már 67 éves! A mostani generációknak már egyre kevésbé lesz lehetőségük ilyen sok együtt töltött évet ünnepelni, és nem is feltétlenül a válások növekvő száma miatt, inkább a házasságkötések idejének kitolódása miatt...

A jövő évtől az Idősek napi rendezvényt Kárpátiné Kovács Zita kezdeményezésére várhatóan korábban, az október elseje utáni első hétvégén fogjuk tartani, hiszen szerte a világon október 1. az Idősek Napja.

Szeretettel köszöntjük ezúton is a rendezvényen megjelent vendégeket és természetesen azokat az idős pécsváradiakat is, akik a járványhelyzet miatt idén az otthonmaradás mellet döntöttek. Jövőre remélhetőleg nyugodt körülmények között, újra nagyobb létszámú ünnepséget tudunk tartani!


Az időseket köszöntöttük

Részletek