Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zeneiskolai hírek

Örömmel adunk hírt a tavaszi,online keretek között megrendezett zenei versenyeken elért eredményeinkről.

Februárban Kopa Dorottya részt vett az I. Nemzetközi „Zongoramesék” Zongoraversenyen és a IV. korcsoportban való eredményes szerepléséért Ezüst minősítésben részesült. Felkészítő tanára Timkó János Pál.

2021 márciusában Bayer Bence növendékünk a VII. Országos Harmonikaverseny területi válogatóján vett részt szép produkcióval. Felkészítő tanára Umstädter Ervin.

Áprilisban négy növendékünk vett részt a XIII. Országos Mélyrézfúvós Verseny területi válogatóján. A döntőbe jutás ponthatára 50 pont lett. Schnell Ádám a harsona kategória I. korcsoportjában - versenyen kívül - 46 pontot ért el. Fehér Szabolcs Vince a tenorkürt kategória II. korcsoportjában 49 pontot ért el. Mindkét tanulót Vida Lóránt készítette fel a versenyre, zongorán közreműködött Boris Sándorné. Wagner József növendékei a döntőbe jutottak. Tóka Domos Szabolcs a tuba kategória III. korcsoportjában 53 pontot, Ormándlaky Bence Mátyás a tenorkürt II. korcsoportjában 51 pontot kapott a zsűritől. Zongorán közreműködött Timkó János Pál.

Az áprilisban megrendezett XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen a II. korcsoportban induló Bayer Botond III. helyezést ért el. A IV. korcsoportban versenyző Horváth Pál Különdíjban részesült.

Növendékeink felkészítő tanára Wagner József tanár úr volt, zongorán közreműködött Timkó János Pál.

2021 áprilisában online formában, minősítő versenyként került megrendezésre A III. "In Medias Brass" Kamarazenei Verseny. A "B" kategóriában versenyző Pécsváradi Rézfúvós Kamaraegyüttes Arany minősítést ért el.

Az együttes tagjai:

Horváth Pál és Bayer Botond - trombita,

Horváth Roland - tenorkürt és harsona

Zsifkó István - harsona

Tóka Domos - tuba

Wagner József tanár úr kiemelkedő felkészítő munkájáért tanári különdíjban részesült.

A versenyeken résztvevő növendékek játékáról készült videófelvételeket a zeneiskola honlapján a videótár lapon közzétettük.

2021-ben egy nyertes pályázati programunk fut. A fúvós- és ütőhangszeres növendékekkel egy olyan élmény- és alkotásközpontú komplex tehetséggondozó programot valósítunk meg, amelynek fókuszában a társas muzsikálás, a kamarazenekari tevékenység áll.Az 1 000 000 Ft támogatást nyertpályázati programot Szabó-Beck Angéla koordinálja. A "Zengő Együtthangzás II."- NTP-MŰV-20-0167 program "A hazai és határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása" című Nemzeti Tehetség Program pályázata keretén belül valósul meg.

Az új beiratkozó tanulókat és a szülőket 2021 júniusától részletesen tájékoztatjuk a 2021/2022-es tanévben választható zenetanulási lehetőségekről. Az érdeklődők a zeneiskola honlapján tájékozódhatnak a részletes információkról, illetve hírt adunk a helyi sajtón keresztül és a Facebook oldalunkon is.

Vida Lóránt
intézményegység-vezető