Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tájékoztató a gyógyszerészi ellátásról a harmadik hullám idején


Kedves Páciensek!


A Covid harmadik hulláma az előzőekhez képest komolyabban érinti városunkat, ezzel kapcsolatban írnék pár sort a gyógyszerellátást érintő kérdésekről:
Mindkét gyógyszertárban elérhető a fertőzöttek otthoni kezelésére szolgáló vírusellenes készítmény, a Favipiravir. Térítésmentes, de vényköteles gyógyszer, a kezelőorvos írhatja fel igazolt fertőzötteknek. A gyógyszertárban a tabletták mellé egy részletes tájékoztató is jár, valamint egy nyilatkozat, amit kitöltve, a felíró orvosnak kell visszajuttatni.
A tavaly tavaszihoz hasonló gyógyszerhiány most nem tapasztalható, az ellátásunk folyamatos. Védőfelszerelések (maszk, fertőtlenítő) is folyamatosan elérhetőek, az áruk is normalizálódni látszik.
Ha valakinek nehézséget okoz az internetes regisztráció a védőoltásra, a gyógyszertárban tudunk segíteni. Hozza magával a szükséges adatokat (TAJ, telefonszám, lakcímkártya, e-mail cím) és pár perc alatt elvégezzük.
Aki közeli kontakt, karanténba került, ne adj isten igazolt fertőzött, kérem, hogy ne személyesen jöjjön a patikába, hanem próbáljon valakit maga helyett elküldeni. Ha senkit nem talál, hívjon minket, vagy üzenjen, és megpróbálunk valahogy mi segíteni.


Vigyázzunk egymásra, a betegeknek jobbulást!

Pécsváradi Patikusok