Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKÉRE – 2021. MÁRCIUS 15.

Tisztelt Pécsváradiak!

A koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben, sajnos az idei évben sem volt lehetőségünk közösségi körben, ünnepi műsorral egybekötött megemlékezést tartani március 15-én.

A pécsváradi esetszámok rohamos növekedése miatt Pécsvárad Város Önkormányzata és az előzetesen regisztrált intézmények, szervezetek képviselőivel a 2021. március 15-én, hétfőn délelőtt 10 órára tervezett szűk körben történő koszorúzás is elmaradt.

Az általánosan ismert járványügyi óvintézkedések betartásával természetesen a nap folyamán mindenkinek lehetősége nyílt a Kossuth téren történő önálló megemlékezésre.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából a Pécsváradi Városi Televízió felvételt készített. Az archív anyagokból és korábban rögzített felvételekből összeszerkesztett ünnepi műsort 2021. március 15-én és 16-án este 19.30 órakor tekinthetik meg a PVTV kábelcsatornáján, valamint a YouTube-on, IDE kattintva.

A műsorban közreműködnek:

- A pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI tanulói. Felkészítő tanárok: Boris Sándorné, Oszbach Rita, Somogyi Bernadett és Friesz Péter (2014. március 15-én rögzített felvételről);

- Ünnepi beszéd: Apaceller Péter alpolgármester, önkormányzati képviselő (2021. március 12-én rögzített felvételről);

- Nemzeti dal – a Pécsváradi Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeum Nonprofit Kft. vezetőinek zenés megemlékezése: Apaceller Gergely – gitár, ének és Apaceller Péter – ének (2021. március 12-én rögzített felvételről).

Köszönjük, hogy odafigyeltek egymásra, egészségünk megtartására és, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire ebben a megváltozott helyzetben is méltó módon tudtunk emlékezni!

Zádori János

Pécsvárad város polgármestere