Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére

Tisztelt Pécsváradi Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben, sajnos az idei évben sincs lehetőségünk ünnepi műsorral egybekötött megemlékezést tartani március 15-én.

A 484/2020. (XI.10.) kormányrendeletben foglaltak, valamint a járvány harmadik hullámának beköszöntével és a fertőzöttek számának emelkedése miatt a kormány úgy döntött, hogy március 15-ig változatlanul fenntartja a második ütemben meghozott védelmi intézkedéseket. Továbbra is hatályban maradnak többek között a maszkviselés, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulásra, gyülekezésre vonatkozó tilalmak, valamint a rendezvénytartás szabályai.  

Pécsvárad Város Önkormányzata a rendelkezések szigorú betartása mellett ezért kizárólag szűk körben történő koszorúzással emlékezik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire 2021. március 15-én, hétfőn délelőtt 10 órától a Kossuth téren.

 

 

A megemlékezést megörökítjük Önöknek képeken, melyeket városunk honlapján érhetnek majd el március 15-én délutántól. Ezenkívül a Pécsváradi Városi Televízió felvételt készít, melyet kiegészít egy már korábban, 2014. március 15-én rögzített ünnepi műsor archív anyagával. A műsorban közreműködnek a pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI tanulói.  Felkészítő tanárok: Boris Sándorné, Oszbach Rita, Somogyi Bernadett és Friesz Péter.

Az összeszerkesztett ünnepi műsor megtekinthető 2021. március 15-én este 19.30 órától a Pécsváradi Városi Televízióban, valamint a Csorba Győző Könyvtár YouTube csatornájának PVTV lejátszási listájában.

A fenti időpontban történő koszorúzáshoz előzetes regisztráció szükséges, ezért tisztelettel kérjük az oktatási intézmények, egyházak, alapítványok, egyesületek és szervezetek képviselőit, hogy legkésőbb március 10-ig jelezzék koszorúzási szándékukat a Pécsváradi Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeum Nonprofit Kft. munkatársainak. (Telefon: 72/465-123 vagy e-mail: szervezes@kulturvarad.hu)

A csoportosulás elkerülése érdekében, akik nem regisztráltak előzetesen, csak azután helyezhetik el koszorúikat és virágaikat a Kossuth szobornál, miután a megemlékezésen hivatalosan jelenlévők elhagyták a helyszínt.

Megértésüket köszönjük!

Kérjük továbbá a megemlékezésen jelenlévőket, hogy az általánosan ismert járványügyi óvintézkedéseket tartsák be, viseljenek maszkot és helyezkedjenek egymástól legalább 1,5 méter távolságban. Az önkormányzati rendészet munkatársainak kötelességük odafigyelni a rendezvénytartás szabályainak betartására. Amennyiben a kormány, a fertőzöttek számának folyamatos emelkedése miatt további szigorításokat vezetne be a március 15-ig hátralévő időben, úgy a megemlékezéssel kapcsolatban újból tájékoztatni fogjuk Önöket. Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

Zádori János

Pécsvárad város polgármestere