Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Magyar Kultúra Napja - Online műsorral készül a művelődési központ


A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be - "a magyar nép zivataros századaiból" vett példákra épített költeményét - a Himnuszt.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá – 1993 óta – az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat is.
A járványhelyzet miatt idén sajnos csak online, viszont egy példaértékű összefogással elkészített kisfilm keretében nyílik lehetőségünk megemlékezni nemzeti kultúránkról.

Köszönjük a segítő közreműködést Zádori János úrnak, Pécsvárad Város polgármesterének, Bagány Attilának, a Pécsváradi Zeneiskola művésztanárának, a Pécsváradi Rézfúvós Kamaraegyüttesnek: Horváth Pálnak (trombita), Horváth Rolandnak (tenorkürt),
Zsifkó Istvánnak (tenorkürt), Tóka Domosnak (tuba) és felkészítő tanáruknak, Wagner József karnagy úrnak, valamint Friskó Péternek (FHT-Fidó Hang- és Fénytechnika/Hangstúdió), Kerekes Péternek és Baumgartner Péternek (Kerekes Fotó&Film).

Fogadják szeretettel ma este 20.00 órakor kezdődő ünnepi műsorunkat, melyet az alábbi linkre kattintva nézhetnek majd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=Mfmb9UitS3I
 

Apaceller Péter

művelődésszervező