Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Decemberi események a Gondozási Központban

A december a karácsonyi előkészületekkel, várakozással telt. Programokban rendkívül gazdag hónapot zártunk.

2-án Mikulásvárás - képpen filcből, papírból és vattából mikulásokat készítettünk. 4-én aztán megérkezett hozzánk is a Mikulás. Kis csomaggal kedveskedett az időseknek, majd a nap zárásaként szegfűszeggel narancsokat díszítettünk. Finom fűszeres illat járta át a szobákat.

Két napot töltöttünk mézeskalács - sütéssel és díszítéssel. Mind a bentlakó mind nappalis ellátottaink nagyon élvezték, régi élményeiket nosztalgiázva mesélték.

Minden nap énekeltük a jól ismert karácsonyi énekeket, zenét hallgattunk, karácsonyi történeteket meséltünk, valamint folyamatosan dekoráltuk az intézményt. Karácsonyra ünnepi díszbe öltözött az Otthon.

12-én a zeneiskolás gyerekek adtak időseinknek ünnepi műsort.

13-án elültettük a Luca búzát a jó termés reményében.

Két alkalommal készítettünk kukorica csuhéból karácsonyfa díszeket. Bérces Boldizsárné a nagypalli hagyományőrző egyesületből jött el hozzánk és mutatta meg a szebbnél szebb díszek készítésének apró fortélyait.

Eljöttek hozzánk a Vár utcai óvoda gyermekei és az általános iskola 4. osztályos tanulói. Gyönyörű karácsonyi, betlehemes műsorral kedveskedtek. A gyerekek mindig meleg szeretettel töltik meg az idősek szívét. Műsorukért cserébe mézeskaláccsal és szaloncukorral kedveskedtünk nekik. Mindig lelkesen jönnek hozzánk, és mi is igyekszünk honorálni fáradozásukat.

21-én megrendeztük intézményünk karácsonyi ünnepségét. Vendégünk volt a polgármester úr, apát úr valamint a doktornő. Mindannyian köszöntötték lakóinkat. Gyerekek aranyos műsort adtak, az időseknek nagyon tetszett. Hasznos ajándékokat kaptak, aminek mindenki nagyon örült.

22-én ellátogattunk Geresdlakra. Schultheisz Józsefné vezetésével megtekintettük a híres mézeskalács falut, kendőkiállítást, babamúzeumot, fali terítő kiállítást, szőtteseket.

Nagyon megható meglepetés volt számunkra, hogy egy pécsi kedves önkéntes minden lakónknak aprósütiből csomagot készített, amit 24-én ebédhez kaptak meg időseink.

A karácsonyi ünnepkör meghitten zárult. Akik tehették, családi körben töltötték az ünnepeket. Az otthonban maradtaknak igyekeztünk meghitté, szeretetteljessé varázsolni ezeket a napokat.

 

Igyekszünk az új esztendőben is hasonlóan eseménydús programokat szervezni. Továbbra is fontosnak tartjuk a napi mentálhigiénés foglalkoztatást, melynek közösségépítő erejében hiszünk! Szeretettel várjuk az érdeklődőket ebben az évben is.

 

 

                                                                                                                    Schiszlerné Ortvein Rita

                                                                                                                  mentálhigiénés munkatárs


Képek a Gondozási Központ életéből

Részletek