Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Népdaléneklési verseny 2020.

A Pécsváradi Leányvásár egy többszáz éves hagyomány, mely kiemelkedő jelentőségű a környék lakóinak életében. Ehhez kapcsolódik immár ötödik éve a Baranya megyei népdaléneklési verseny, Pécsvárad Város Önkormányzata szervezésében. A 2020-as év azonban különleges hozzáállást követel mindannyiunktól, így a Pécsváradi Leányvásár is módosított formában kerül megrendezésre, kizárólag kézműves kirakodóvásárként.

Van azonban két olyan programelem, amelyeknek folytonosságát az internet segítségével meg tudjuk őrizni, ezek a Leányvásár Szépe választás, és a Népdaléneklési Verseny. Ez utóbbira csütörtök éjfélig vártuk a videókat, amelyben egy kötelező és egy választott népdalt kellett előadniuk a versenyzőknek.

Idén a jelentkezők száma ugyan elmaradt a már megszokottól, azonban most kiemelten köszönjük minden versenyző bátorságát és munkáját, hogy a nehezített körülmények között is velünk voltak! A felsős és az alsós korosztályban egyaránt 3-3  videó érkezett, melyeket a zsűri idén egyforma díjazásban részesít.

A felsősök:  Riba Gergő 6.o., Bayer Botond 6.o., Rózsa Réka 8.o. (Pécsvárad)
Az alsósok:  Józsa Kincső 2.o., Kutas Anna 2.o., Orsolics Rebeka Sára 3.o. (Zengővárkony)

Jutalma mindenkinek egy ajándékcsomag, illetve egy vacsorautalvány, melyet a pécsváradi várban tudnak felhasználni. A díjakat a jövő hét folyamán személyes egyeztetés után eljuttatjuk midnenkinek!

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk, és minden felkészítő tanárnak köszönjük a közreműködést!