Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Svábok

Kedves Pécsváradiak!

 

Egy XVIII. században játszódó, Pécsváradhoz kötődő kisregény megjelenéséhez kérjük a támogatásukat! A valós helyszínen és történelmi környezetben zajló események és azok szereplői kitaláltak, kalandjaikon keresztül beleképzelhetjük magunkat felmenőink életébe, hétköznapjaiba. A szerző maga is pécsváradi, az alábbiakban az ő gondolatait olvashatjuk a megjelenő könyvvel kapcsolatban:

Ki ne gondolkodott volna még el azon, vajon kik voltak ősei, miért éltek épp ott, ahol? Ez különösen fogas kérdést jelentett számomra felmenőim, a svábok esetében. Mindannyiuknak meg volt a jó oka az áttelepülésre, hogy ez mennyire kalandos, esetleg romantikus, netán csak prózai módon a jobb megélhetés reményében történt, ezt taglalja a rövid történet.

A helyszín, a történet keretét adó események valós történelmi tények mentén bonyolódnak és ismerjük meg az adott tájegységhez kapcsolódó jellegzetességeket, legendákat.

A főszereplők bátor, okos, vállalkozó szellemű, vagy csak érző szívű személyek. Ezen tulajdonságaik folytán kiemelkednek környezetükből, és olyan, időnként rögös utat járnak be, amely megváltoztatja nem csak saját, de az őket körülvevő közösség életét is.

Maga a sváb megnevezés is olyan fogalmat takar, amihez bizonyos jó és rossz tulajdonságokat társítunk. Szorgalmas, precíz, esetleg zsugori…

Az események során megelevenednek azok a hagyományok, szokások, amik részben még ma is köztünk élnek. Egy zárt közösség, hogyan jut szorgalmának, kitartásának köszönhetően egyről a kettőre, mennyit változtat sorsukon egy rátermett, karizmatikus vezető? A szerelem mennyiben befolyásolja sorsukat?

A kalandos, titokzatos múlt mennyire határozza meg a továbbiakban a szereplők életét, mikor tér vissza kísérteni, vagy ártani egy „rossz szellem” személyében, ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a történet kibontakozása során.

Pichler Anita

 

A bankszámlaszám, amelyen a felajánlásokat fogadjuk:

Takarékbank 50300044-10504725 (Pichler Anita)

 

Köszönjük!