Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Életműdíjat kapott Dr. Bíró Ferenc

Győrben, február 27—én, a Családorvos Kutatók Országos Szervezete (CSAKOSZ) XX. Kongresszusán „Életmű Díj”-at vehetett át Dr. Bíró Ferenc, a családorvoslás kialakítása és fejlesztése érdekében kifejtett, kiemelkedő több évtizedes munkájáért.

Az átadón jelen volt Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.  Dr. Rinfel József, a CSAKOSZ titkára a méltatásban elmondta, hogy Dr. Bíró Ferenc 43 éve praktizál, ügyeletet lát el, rheumatológiai szakrendelést, foglalkozás-egészségügyi praxist és fizioterápiás rendelőt vezet. Szakmai munkája fontos tevékenysége volt az ún. egészségügyi központok létrehozása és modell kísérleteinek kidolgozása, így pl. a pécsváradi Entz Béla Egészségügyi Központ és szakmai profiljai kialakítása. Nevéhez fűződik az a kisvárosi modell létrehozása, amelynek célja az egészségügyi szolgáltatások a lakosokhoz való minél szélesebb körben való elterjesztése. Az elmúlt évtizedekben 1983 és 1991 között az OKOI, 1991-től az OALI tudomány munkatársa, 2001-től a PTE Családorvostani tanszék tudományos főmunkatársa volt. 1985 óta a MAOTE vezetőségi tagja. 1990-1994 között országgyűlési képviselő és az Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Bizottsági tagja, az Egészségügyi Albizottság elnöke volt. 1994-től a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának vezetőségi tagja, 1998 és 2008 között a Nemzeti Egészségügyi Tanács Tagja, 1998 és 2012 között a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke volt. 2002-től tagja a CSAKOSZ-nak, a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke. Jelenleg is részt vesz a PTE ÁOK Alapellátási Intézet munkájában, a rezidensképzésbenés oktat a PTE Egészségtudományi Karán az emelt kompetenciájú diplomás ápolók képzésében.

A Képen: Dr. Rinfel József, a CSAKOSZ titkára, Dr. Bíró Ferenc kitüntetett és Prof. Dr. Rurik Imre, a CSAKOSZ elnöke. (fotó Nagy István)