Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Pécsváradi Gondozási Központ hírei

 

Szeptemberben enyhült a meleg, a lakók is jobban érezték magukat. Igyekeztünk továbbra is minden délelőttöt hasznos elfoglaltsággal tölteni.

Folyamatos munkával lecseréltük a dekorációt, őszi színekbe „öltöztettük” az intézményt. Kifaragtuk a halloween-tököket, készítettünk Márton-napi libákat, színeztünk, festettünk, hajtogattunk, gyurmáztunk.

Ősszel az ünnepekből is jutott jócskán. Két lakónk 80. születésnapját ünnepelhettük meg, valamint intézményünk egyetlen házaspár lakóját, Komáriékat köszöntöttük 65. házassági évfordulójuk alkalmából. Mindkettő jelentős esemény nemcsak egy ember, de egy intézmény életében is.

Október 1-én az Idősek és a Zene világnapja alkalmából a Zeneiskola tehetséges és lelkes tanulói gyönyörű hangszeres játékukkal elkápráztatták lakóinkat.

Októberben, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Máriagyűdön jártunk, ahol lakóink részt vettek az időseknek, betegeknek felajánlott misén. Az itthon maradtakért közösen imádkoztunk.

A pécsváradi EGYMI értelmileg akadályozott tanulói már hagyományosan, idén novemberben is igazi színházat varázsoltak otthonunkba. Hangulatos díszletekkel rendezték be a társalgónkat és a Hófehérke mesejátékot játszották el nekünk. Ezen a délelőttön idős és fiatal egyaránt remekül érezte magát.

Halottak napján mindenki saját mécsest készített. Imával és énekkel emlékeztünk elhunyt szeretteinkre, lakóinkra.

Természetesen a sütés sem maradhatott el. Fahéjas-szilvás lepényt sütöttünk! Mindenki örömmel, jóízűen fogyasztotta.

Az adventi ünnepkörben gyertyaöntést, adventi koszorú díszítését, adventi naptár készítését, szalmadíszek készítését, mézeskalács sütést, a karácsonyfa közös feldíszítését tervezzük. Emellett karácsonyi történetekkel, énekekkel, versekkel, az óvodások és kisiskolások betlehemes játékával igyekszünk ünnepi hangulatot varázsolni az otthonba.

Intézményünkbe továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt, látogatót.

Schiszler Rita

 

A Gondozási Központ elérhetősége:

 

Intézményvezető: Hujberné Pej Márta

7720 Pécsvárad, Dózsa Gy. u. 2/a

72 465 143

 


Képek a Gondozási Központ életéből

Részletek