Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Legfrissebb intézkedések

Címkék: koronavírus

Kedves Pécsváradi Polgárok!

Szeretném Önöket tájékoztatni, hogy az elmúlt órában milyen döntést hoztam az óvodával, a bölcsödével és a művelődési központtal kapcsolatban.
A holnapi naptól (2020.03.16.) a pécsváradi óvodák és a bölcsőde határozatlan időre bezárásra kerülnek. Ugyanez vonatkozik a művelődési központra is.
Sajnos az elmúlt napokban kialakult fokozottabb helyzet nem adott más lehetőséget számomra.
Tudom, hogy nagyon sok kellemetlenséget hoz a döntésem magával, de úgy vélem, az emberi élet és egészség az első.
Döntésemet egyeztettem kollégáimmal és az egészségügyben dolgozó szakemberekkel. Nem tapasztaltam és hallottam egyetlen részről sem ellenvéleményt.
Az óvodai és bölcsödei kiscsoportos megőrzést hétfői nappal igényfelméréssel megkezdjük koordinálni. Kérem ebben szíves együttműködésüket.
Az iskolai konyha a rászorult gyerekek számára továbbra is üzemelni fog, de csak kiszállításos formában. Az ételek ilyenkénti kiszállításáról az érintetteket tájékoztatni fogjuk .
Az idős és rászorult polgárainknak szükség esetén lehetőségük lesz valamelyik önkormányzati konyháról ételt rendelni, csökkentett áron, de a kiszállíása költségmentes lesz. Abban az esetben, ha valakinek az érintett idősek közül problémát jelent az alapélelmiszerek beszerzése, szintén segítséget fogunk nyújtani. Ezzel kapcsolatban szeretném itt megköszönni a rengeteg önkéntes felajánlást, ami hozzánk érkezett.
Kérem Önöket, működjünk együtt, egymás egészsége érdekében, hiszen ez a betegség nem válogat, nem tesz kivételt. Ha közösségünkben egyvalaki nem tartja be a szükséges előírásokat, az mindenki életét veszélyezteti. Ezért is szeretném megjegyezni, hogy polgármesterként nem áll módomban kivételt tenni, minden esetben az előírásoknak megfelelően fogok eljárni.
Amennyiben szigorúbb lépéseket kell megtennem, nem fogok habozni.
Minden olyan ember figyelmét felhívnám, aki veszélyeztetett területről érkezik, hogy tartsa be a megfelelő előírásokat.


Mindenkinek jó egészséget és szép napot kívánok!


Zádori János

polgármester