Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pécsváradra is eljutott a béke hírnöke, a Betlehemi Láng

Cserkészeinknek köszönhetően Pécsváradra is eljutott a Betlehemi Láng, mellyel Zsáli János, városunk díszpolgára meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Bár az eső miatt a művelődési központba szorult a negyedik adventi rendezvény, így is sokan eljöttek a közös ünneplésre. A nagyteremben rövid ünnepi műsor, az előtérben pedig vásár és frissen főtt halászlé várta az érdeklődőket.

A „Betlehemi Láng” (Friedenslicht) akció története 1986-ban Ausztriából indult el. Azóta minden évben, ádvent kezdetén Betlehemben ünnepélyesen megyújtanak egy gyertyát, amelyet azután az osztrák légitársaság segítségével Bécsbe visznek, ahol az Osztrák Cserkészszövetség (PPÖ) által szervezett ökumenkus istentiszteleten veszik át a környező országok cserkészei, hogy elvigyék saját országaikba. A Betlehemi Láng elsősorban arra emlékeztet, hogy Isten egykor emberré lett, és ma is közel van hozzánk, és szeret minket. Ugyanakkor a láng béke hírnöke is (német neve Friedenslicht, ‘békeláng’), hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek.


Negyedik adventi vasárnap

Részletek