Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Két új tag felvételével ünnepeltük a 15 éves testvérvárosi kapcsolatot

A Zengőalja Térségi Fejlesztési Társulás a korábbi kistérségi társulás örökségén jött létre, bár a települések közötti kapcsolat sokkal korábbi. A települések többsége ugyanis Árpád-kori, a Szent István által 998-ban alapított pécsváradi bencés apátság birtokához tartoztak. 

A történelmi kapcsolat máig szervesen fogja össza a Zengő-vidék településeit. Az eddigi 22 tagönkormányzat között egyetlen várost, és többségében aprófalvakat találunk, megközelítőleg 13 ezer lakossal.

Az országban egyedülálló módon a társulás települései közösen kötöttek testvérvárosi szerződést a bajor Unterschleissheim városával, melynek 15 éves jubileumát hétvégén ünnepelték Németországban. A rendezvényre érkező, többségében a települések polgármestereiből álló magyar delegáció  két új taggal érkezett: Barta Erzsébet Véménd és Tillmann Péter Feked polgármesterei aláírásukkal erősítették meg csatlakozásukat a társuláshoz.

Az eddigi sikeres együttműködést számos élményteli találkozó, közös program, inspiráló szakmai látogatás emléke, és őszinte barátságok jelzik. A kialakult szokás szerint a következő találkozóra Magyarországon kerül sor, jövő évben.

 


Két új tag felvételével ünnepeltük a 15 éves testvérvárosi kapcsolatot

Részletek