Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Zengő hegyen innen, a Dombay-tón túl

Mesekönyv jelent meg Pécsváradról, a város támogatásával. A mesekönyv az óvodákban és a művelődési központban is kapható. Szeretettel ajánljuk, a szerző szavaival:

Régóta dédelgetett álmom vált valóra: megjelent első mesekönyvem "A Zengő hegyen innen, a Dombay-tón túl" címmel.
Óvónőként és anyaként naponta tapasztalom, hogy a mesék milyen fontos szerepet töltenek be a gyerekek életében. Amellett, hogy mondanivalójuk rengeteg jótékony hatással van fejlődésükre, a meseolvasással töltött meghitt idő remek lehetőség a családtagok kapcsolatának elmélyítésére, a gyerekek érzelmi fejlesztésére.
A mesék témájának kiválasztásánál fontos szempont volt számomra, hogy történetük olyan információkat tartalmazzon, amelyekből a gyerekek ismeretet meríthetnek környékünk, városunk történetéről, szokásairól.
A könyvben szereplő mesék azonban nem csak az itt élők számára lehetnek érdekesek, mivel a történetek olyan megelevenedett figurákról szólnak, akik minden gyerek számára kedves meseszereplők.
A könyvet díszítő saját kézzel készített, színes illusztrációkkal és a történetek egyszerű leírásával arra törekedtem, hogy a mesék a kisebb korosztály számára is érthetőek legyenek, azonban a történetek mondanivalója a nagyobb gyerekeket is érdekelje.

Somogyvári Magdolna