Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Az Egészségügyi Centrum új egységének ünnepélyes átadása

Pécsvárad Város Önkormányzata az elmúlt időszakban számos pályázatot nyújtott be a település fejlesztésére. Ezek közé tartozik a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozását célzó beruházás, melyben a helyi Egészségügyi Központ fejlesztése történt meg.

A TOP-4.1.1-15 felhívásra benyújtott „A Dr. Entz Béla Egészségügyi központ alapellátásának fejlesztése” című projekt esetében több mint 105 millió Ft támogatást nyert Pécsvárad. A pályázati forrásból az Egészségügyi Központ hátsó, nyugati felén új épületegyüttes került kialakításra, ami az önkormányzati feladatellátáshoz köthető szolgáltatásoknak, az orvosi ügyeletnek, illetve a védőnői szolgálatnak ad helyszínt. A projekt keretében az épület berendezése, a működéséhez kapcsolódó eszközök, orvosi műszerek is beszerzésre kerültek, így korszerű környezetben, magas színvonalú ellátással várja a betegeket illetve kisbabákat. Az épület kialakítása környezettudatos, energiatakarékos megoldásokkal valósult meg. A Baranya Megyei Önkormányzat a pályázatban konzorciumi partnerként a koordinálásban, lebonyolításában közreműködött. Az épület tervezője Winkler György, kivitelezője a Pécsváradi Építőipari és Kereskedelmi Kft volt.

A már korábban átadott épület ünnepélyes avatójára május 21-én került sor az intézmény parkolójában.

A rendezvényt a Pécsváradi Zeneiskola Rézfúvós Kamarazenekara muzsikája nyitotta meg, majd Zádori János köszöntötte a jelenlevőket. A polgármester elmondta, hogy a kiváló, korszerű épület minden használója elégedett és köszönetét fejezte ki a projekt előkészítése és megvalósítása során valamennyi közreműködőnek munkáját, segítségét.  Dr. Hargitai János, térségünk országgyűlési képviselője beszédében a kormány több éves, tervszerű erőfeszítését emelte ki, amelyet – oktatás mellett - az egészségügyi alapellátás korszerűsítésére, fejlesztésére tett. Az ünnepélyes szalag átvágás előtt Kis László református tiszteletes Úr áldotta meg épületet.

A rendezvény végén a jelenlevők szabadon körbejárhatták az épületet, saját szemükkel győződhettek meg, hogy milyen szép környezetben várják a védőnők és ügyeletes orvosok a kismamákat illetve a lakosokat.

Bognár Gyöngyvér


Az Egészségügyi Centrum új egységének ünnepélyes átadása

Részletek