Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Szent György napi bor- és pálinkaverseny eredményei

Pécsvárad életében mindig is nagy szerepet töltött be a szőlőtermesztés és borkészítés. Legkorábbi, szőlőtermesztéssel kapcsolatos írásos emlékünk is Pécsváradhoz kapcsolódik: említésre kerül az 1015-ben keltezett alapító okiratban, melyben Szent István király gazdagon ellátta földi javakkal a pécsváradi monostort.

A hagyományos Szent György napi bor- és pálinkaverseny szervezését néhány évvel ezelőtt a Pécsváradi Borbaráti Egyesület vette át, és a hagyományokat követve sikerült új arculatot adni a rendezvénynek.

A díjátadó idén is az iskolások rajzversenyének értékelésével kezdődött. "Tavasz a pincénél" témában kellett a fiataloknak alkotásaikat elkészíteni, a zsűri évfolyamonként külön ismerte el a legjobbakat.

A borok és pálinkák megmérettetésén a  szakértő zsűri 133 bor- és 95 pálinkaminta közül választotta ki a legjobbakat. A leadott borminták közül 21 arany, 64 ezüst és 33 bronz minősítés született, 15-öt pedig oklevéllel jutalmaztak.

Legjobb fehérbor díját Hauk Gábor, a legjobb vörösborét Pusch Csaba, míg a legjobb rozét Gruber József bora érdemelte ki. A legjobb pécsváradi olaszrizling díját a borszenátus tagjai ítélik oda, idén Koch Lajos olaszrizlingje nyerte el. A legeredményesebb bortermelő Koska Károly lett.

A pálinkák versenyében 31 arany, 26 ezüst és 19 bronz minősítés, illetve 19 oklevél-elismerés született.

Idén a Zengő könnye - díjat Nidling Günter meggypálinkája érdemelte ki, a helyi vállalkozó hölgyek díját, a Sárkány díjat pedig Hoyck Balázs kajszibarack-pálinkája kapta.

Gratulálunk!


A Szent György napi bor-és pálinkaverseny eredményhirdetése

Részletek