Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Pécsváradi Fotókör bemutatkozása a siklósi várban

Fotókörünk 2018. novemberében alakult, jelenleg 20 pécsváradi és környékbeli tagunk van. Társaságunk meglehetősen színes, sorainkban egyaránt megtalálhatóak műkedvelő amatőr, és sok éve pályán lévő hivatásos fotósok is, de a fotózás iránti érdeklődés, a kreatív alkotómunka szeretete és az ebben való fejlődési igény mindannyiunkat összeköt. Legnagyobb elismerésnek azt érezzük, ha örömöt tudunk okozni képeinkkel. Célunknak érezzük, hogy megkedveltessük a fotózást minden érdeklődővel és segítsünk nekik fejlődni benne.

Egyéni és közös kiállításokon már többen is szerepeltünk, de a Fotókör kereteiben most mutatkozunk be először, a Siklósi Fotókör meghívására. A tárlaton 13 alkotónk munkái láthatók, a válogatás vezérfonala elsősorban az volt, hogy Pécsvárad és környéke szépségeit megmutathassuk a siklósi vár vendégeinek is. A kiállítás a siklósi várban április 10-ig látogatható.

A Pécsváradi Fotókör természetesen szeretettel várja a fotózás iránt érdeklődő új tagokat. Szervezeti hátterünket a Pécsváradért Alapítvány biztosítja, keressetek minket a pecsvaradert@gmail.com címen, vagy facebook-oldalunkon!

A kiállítás megnyitóján készült képek: Csucsi Gergely, Lévai Gábor , Arató Gergely, köszönjük!

A Pécsváradi Fotókör kiállításon résztvevő tajgai:

Arató Gergely

Gyerekkorom óta késztetést érzek az önkifejezésre. Kisiskolásként rajzoltam és verseket írtam. Általános iskola végén zenélni kezdtem, amit a mai napig űzök, amatőr szinten. Az utolsó tíz évben feleségem hatására nyitottam a fotózás és videózás felé. Eleinte csak hobbiként tekintettem erre. Később egyre több megkeresést kaptunk professzionális munkákra. Ennek hatására elvégeztem egy iskolát és profi fényképésznek álltam. Feleségemmel, Rosenberger Ramónával közösen dolgozunk. A szigorú értelemben vett újszülött fotózásokon kívül bármit örömmel vállalunk, legyen az családi, vagy portrésorozat, stúdió, vagy kültéri fotózás, esküvők, rendezvények, karácsonyi és húsvéti képek, koncert, táj, tárgy, stb.

Bacskay Gábor

Elsősorban a családot, családi eseményeket, tájat és virágokat fotózom, de sportfotókat is szoktam készíteni. Lányom kézilabdázik, én focizom. Pécsváradi sporttörténeti könyvben három fotóm is megjelent. A képeket ajándékba szoktam adni ismerőseimnek.

Borhy István

Lassan 15 éve, hogy Budapestről Pécsváradra költöztem családommal. A sport és a zene mellett már gyerekkoromtól szenvedélyem volt a fotózás és ez mind a mai napig meg is maradt. Nincsenek kategóriáim, amit megörökítendőnek gondoltam, azt igyekeztem is megörökíteni, ha volt rá lehetőségem, legyen az monstre rendezvény, egy elkapott pillanat, egy különleges növény, egy arc, vagy táj. Számtalan utazásról, kirándulásról, sporteseményről készítettem fotót, de alapvetően nem a nagyközönség részére. Számomra Pécsvárad és a Zengő az ideköltözésemtől máig eltelt idő alatt sem veszített semmit varázsából.

Glasz György

44 éves vagyok, Mecseknádasdon lakom. A Fotózás számomra nem csak munka hanem hobbi is, gyerekkori szerelem! Nincsen kimondott kedvenc témám, a fotózás terén mindent szeretek a portréktól a tájképekig. Többnyire esküvőket, keresztelőket, egyházi eseményeket és kulturális programokat fotózom.

Kanta Szabolcs

Kedvtelésből fotózom épített és természetes környezetemet, élethelyzeteket - kedvenceim az ellesett pillanatok, érdekes részletek, kontrasztok. A Matáv/Telekom Fotóköre három egymást követő évben választotta be egy-egy képemet a kiállítási programjába.

Katona Dóra

Az életem minden kis rezzenésében ott van a fotózás. Ha főzök, ha egy árnyékot látok, ha a zöldségek emberi tulajdonságokat vesznek fel. A legjobban a makró áll hozzám közel. Apró világ, ami mellett nap mint nap elmegyünk. Egy kiállításom is ezt a témát átölelve készült. Pécsen a Kulturális Központban volt látható. Makró képeim hamarosan egy könyv lapjait illusztrálják.

Kótsch Petra

Néhány éve érdeklődöm csak a fotózás iránt, mégis mára már a munkám része lett. A pécsváradi vár, illetve Pécsvárad város rendezvényeit örökítem meg rendszeresen, ezen belül leginkább a kulturális- és sporteseményeket szeretem. A legkedvesebb témám viszont a természet: minden évszakban, minden napszakban szívesen vagyok a szabadban, a természetjárás és a fotózás párosánál nem tudok elképzelni jobb kikapcsolódást. Szeretem, ha a képeimen keresztül az emberek felfedezik milyen szép helyen élünk és mennyi szépség vesz körül bennünket a mindennapokban. Képeimmel elsősorban Pécsvárad, a vár, illetve a Pécsváradi Leányvásár internetes felületein illetve kiadványaiban lehet találkozni.

Kutas Éva

2008-ban kaptam meg az első digitális fényképezőgépem, ekkor ragadott magával a fotózás szépsége. Először könyvekből igyekeztem elsajátítani a fényképezés alapjait, majd sok gyakorlás, kísérletezés által váltam magabiztosabbá. Az érdeklődésem elég szerteágazó, a természetfotózástól a rendezvényfotózásig szinte minden műfajt szeretek és művelek. Természetfotóimból 2012-ben nyílt kiállítás a Pécsi Tudományegyetem Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszékén. 2013-ban a Pécsi Tudományegyetem Társadalomtudományi Szakkönyvtárában volt önálló kiállításom Leányvásár címmel.

László Miklós

Az Úr 1988. esztendejében láttam meg a napvilágot, majd hazaúton egyből megcsapott a mozdony füstje. 4 évesen kaptam meg az első fényképezőgépemet, azóta hobbi szinten specializálódtam a vasút 1-1 pillanatának megörökítésére, különösképpen Pécsvárad környékén.

Lévai Gábor

1982-ben születtem Pécsett, jelenleg Pécsváradon élek a feleségemmel és 3 gyermekünkkel.
A 2000-es évek eleje óta foglalkozom fotózással, 2005. óta hivatásos fotográfusként dolgozom, 2015-ben léptem mester fokozatra. Sok éve tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a Mecseki Fotóklubnak. A fotó terén széles spektrumon mozgok, az ügyfeleim többnyire esküvői fotók, portrék , családi sorozatok, épület- és rendezvényfotók készítésével bíznak meg, de rendszeresek a grafikai-kiadványtervezős feladatok, és a videós munkák is, beleértve a drónos felvételek készítését is.  Az alkotói munkában elsősorban a természet-, táj- és makrofotózás foglalkoztat.Nagyon fontosnak tartom a megszerzett tudás továbbadását is, ezért rendszeresen tartok oktatásokat kezdő és haladó fotósoknak, a stúdióm gyakorlati képzőhelyként működik a fényképész képzésben résztvevők számára. Jelenleg 9 tanítványom van, és büszke vagyok rá, hogy a korábban nálam végzettek közül sokan ma már elismert fotós szakemberként dolgoznak.    

Link Zoltán

10 éve kezdtem fényképezni elsősorban a természetet. A hazai tájak mellett a fotózást utazások alkalmával is kamatoztattam, így számos számomra különleges helyszínen készíthettem képeket. Egy éve kezdtem el légifotózással is foglalkozni, így most ebben az új műfajban igyekszem egyre jobbá válni.

Molnár Sára

27 éve vagyok a pécsváradi városi televízió munkatársa operatőrként. Ebből következően jött az ötlet a fotózásra, amit hobbi szinten űzök. Állatszeretetből és hobbiból tartok lovat is, amivel alkalmanként hintózni szoktam. Egyik fényképemen a saját lovam látható. Mert: „Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember bensőjének” (Winston Churchill)

Rosenberger Ramóna

Kiskoromtól kezdve szeretek fotózni. Mindig is elragadott a makró világ, ezért már a kezdetektől próbálkoztam megörökíteni a természet apró szépségeit. Huszonévesen férjemmel megvásároltuk az első tükörreflexes gépünket, amellyel a makrók mellett már lehetőségem nyílt másik kedvenc témám, az éjszakai égbolt megörökítésre is. Férjem fotósként dolgozik, így lehetőségem nyílik arra, hogy professzionális fotózásokon vegyek részt, ezzel munkáját segítve, szenvedélyemnek hódolva.


A Pécsváradi Fotókör bemutatkozása a siklósi várban

Részletek