Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kórustábor Erdélyben

Címkék: kultúra, kórus

Idén nyáron a Pécsváradi Női Kamarakórus az erdélyi Szovátán töltötte hagyományos augusztusi kórustáborát.

Évek óta szoros barátság fűz minket a szovátai Intermezzo Kamarakórushoz, ezért nem is gondolkodtunk sokat rajta,amikor felvetették, hogy miért is nem tartjuk ott náluk egyszer táborunkat.

Csodálatos környezetben a szabadban tartottuk a próbákat, és minden nap jutott idő egy kis kirándulásra, nézelődésre is.

Fürödhettünk a Medve-tó sós vízében, megkóstolhattuk a pisztrángot a vármezői halászcsárdában és szívet melengető látogatást tettünk a szovátai Marianum Tündérkert Közösségi házban, ahol együtt énekeltünk az ott táborozó gyermekkórussal.

Táborunk méltó zárásaként a szovátai Római Katolikus Plébániatemplomban szentmisével egybekötött közös koncertet adtunk az Intermezzo Kamarakórussal, majd egy finom vacsorával búcsúztunk testvérkórusunktól.

Úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára emlékezetes, tartalmas, szép programokkal gazdagított vidám hangulatú napok állnak mögöttünk. Újult erővel kezdjük szeptember 6-án a kóruspróbákat, ahová ez úton is hívja minden énekelni szerető leendő tagját az idén negyven éves jubileumát ünneplő Pécsváradi Női Kamarakórus!

Józsa-Beck Zsófia