Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hirdetmény az általános iskolai felvételi eljárásról

Hirdetmény az általános iskolai felvételi eljárásról

 

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2018/2019. tanévre a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozására az alábbi időpontokban kerül sor:

 

2018. április 12. (csütörtök) 8.00-18.00 óra között,

2018. április 13. (péntek) 8.00-16.00 óra között

a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolájában

7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 39-41. /iskolatitkári iroda/

 

Tanköteles, azaz 2012. augusztus 31-én, vagy az előtt született gyermekét a szülő (gondviselő) az adott évben köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.

Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyi azonosítóját és lakcímkártyáját, a szülő lakcímkártyáját, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást /szakértői véleményt/, nyilatkozatot a közös/egyedüli szülői felügyeleti jog gyakorlásáról. A diákigazolvány igényléséhez szükséges az okmányirodában elkészített fénykép.

Beiratkozáskor szíveskedjenek nyilatkozni arról, hogy gyermekük részére igénylik-e a német két tanítási nyelvű/német nemzetiségi oktatást, az etika/hit- és erkölcstan oktatását, a napközis ellátást/menzát.

Az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, akinek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye a körzetében található.

A Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felvételi körzetébe tartozó települések: Pécsvárad, Erzsébet, Martonfa

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, melyről a szülőt (gondviselőt) írásban értesíti.

Elutasítás esetén a fenntartó hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.