Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Állami támogatás az óvodának

2018. február 21-én második alkalommal kapott kiegészítő állami támogatást a Pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde.

Idén az intézmény 7 millió Ft kiegészítő működési támogatásban és a Pécsváradi Német Nemzetiségi Önkormányzat további 1,4 millió intézményfenntartói kiegészítő támogatásban részesült. Összesen 8,4 millió Ft támogatást kaptunk. A támogatásokat Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi szószólója és Fuzik János, a Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke adta át a Parlament Vadásztermében. Az ünnepélyes átadón jelen volt Baumann Mihály, a Pécsváradi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, mint az intézmény fenntartója, valamint Weintrautné Benács Zsuzsanna az óvoda vezetője. Az eseményt még különlegesebbé tette, hogy nemzetiségi viseletbe öltözött gyermekek is részt vehettek az eseményen. Óvodánkat Lévai Katinka képviselte.

Ezt a támogatást Ritter Imre nemzetiségi szószóló aktív munkájának köszönhetjük, így immár másodszor kapott Pécsvárad ilyen kiegészítő támogatást. Az összeget a Gesztenyés úti óvoda fűtéskorszerűsítésére fordítjuk. A 25 éves kazánok műszaki állapota, a HMV-ellátás bizonytalansága miatt a kazánház korszerűsítése elengedhetetlen. Ugyancsak halaszthatatlan a konyha szellőzésének módosítása, mert a levegő utánpótlás az ablaknyíláson keresztül télen rendkívül kellemetlen huzatérzetet okoz. A fenntartó önkormányzat nem rendelkezik olyan tőkével és bevétellel, hogy önmaga ezeket a feladatokat megvalósítsa, ezért lényeges számunkra ez az állami támogatás.

Weintrautné Benács Zsuzsa és Baumann Mihály