Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pályázati (jó)hírek

Link Zoltán, a Pécsváradi Pályázati Csoport vezetőjének tájékoztatása szerint a következő beruházásokra lehet számítani a közeljövőben Pécsváradon:

A TOP-1.4.1-16-BA1 Pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde fejlesztése c. pályázat 131 592 318 Ft támogatást nyert el.  A fejlesztés során a Gesztenyés utcai óvodaépület bővítésével új bölcsődei csoport épül. Az újonnan kialakított bölcsődei csoportszobába a bölcsődei neveléshez kapcsolódó új eszközök, bútorok is kerülnek, ezzel nagyban növelve az intézmény felszereltségét.

 A TOP-4.2.1-16-BA1 Pécsvárad nappali szociális ellátásának fejlesztése c. pályázat 78 941 712 Ft támogatást nyert el. A Pécsváradi Gondozási Központ nappali ellátását szolgáló tereinek fejlesztése valósulhat így meg. Ez magába foglalja egy új épületszárny felépítését, mely akadálymentes megoldásokkal és kedvező épületenergetikai tulajdonságokkal kerül kialakításra.

A már előkészítési szakaszba került projektek pedig:

A TOP-4.1.1-15 felhívásra benyújtott „A Dr. Entz Béla Egészségügyi központ alapellátásának fejlesztése” című projekt esetében 105 920 746 Ft támogatást nyertünk el. A pályázati forrás által így a jelenlegi Egészségügyi Központ hátsó, nyugati felén egy új épületegyüttes kerül kialakításra, ami az önkormányzati feladatellátáshoz köthető szolgáltatásoknak, az orvosi ügyeletnek, illetve a védőnői szolgálatnak ad majd helyszínt. Az épület berendezése, a működéséhez kapcsolódó eszközök, orvosi műszerek is a projekt keretében beszerzésre kerülnek, így korszerűbb környezetben, magasabb színvonalú ellátás válik elérhetővé. Az épület kialakítása környezettudatos, energiatakarékos megoldásokkal valósul meg.

A TOP-3.2.1-15 pályázati felhívásra benyújtott „A Pécsváradi Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítése” című projekt esetében 77 071 545 Ft összegű támogatást ítéltek meg Pécsvárad Város Önkormányzata számára. A projekt keretében megvalósul az épület energetikai korszerűsítése, új nyílászárók kerülnek beépítésre, valamint födémszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre is sor kerül. A fejlesztés része továbbá a hivatalépület energiaellátását szolgáló napelemes rendszer kiépítése.