Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Óév búcsúztató Zengő túra

Tudtuk, de nem sejtettük…

Soha nem látott tömeg koptatta december 30-án délelőtt a Zengő oldalát és csúcsát.

1992-ben hirdette meg először a Pécsváradi Várbaráti Kör az Óév-búcsúztató Zengő túrát „hegyünk” tetejére. Amikor az idei eseményt elkezdtük szervezni, látva, hogy szombatra esik, gondoltuk, hogy jó idő esetén sokak tartanak velünk. Nos, a jó idő, a hétvége és az internet közös eredményeként érkeztek Győrből, Sopronból, Budapestről, Kalocsáról, Szegedről, sőt Hollandiából is, de voltak itt – már visszatérő vendégként Szekszárdról, Bonyhádról, Tolnáról, Mohácsról, Komlóról és Kozármislenyből. Természetesen a hosszúhetényi útvonal is megtelt, és mindig nagy öröm a régi barátokat, ismerősöket köszönteni, s velük búcsúztatni az óévet. A szokásokhoz híven déli 12 órakor Dr. Bíró Ferenc, a Várbaráti Kör elnöke köszöntötte a jelenlévőket, beszédében utalt a kezdetekre, megemlékezett a Zengő-védőkről.

Tavaly a 25. túra alkalmából készített jelvény sikerén felbuzdulva ismét csináltattunk kitűzőt, amit előzetes regisztráció után a kilátó tövében vehettek át a túrázók. Az előzetesen igényelt darabszám kétszerese is rövid idő alatt elfogyott.

A jelenlevők számát csak megbecsülni tudjuk, részben a facebookos visszaigazolások, a jelvény és ebédregisztrációból. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 1200-1500 fő fogadta el meghívásunk, hogy együtt búcsúztassuk az óévet.

Köszönjük mindazoknak, akik velünk tartottak, reméljük szép emlékekkel, élményekkel gazdgodtak és úgy búcsúzunk, mint ma a Zengőn a baráti társaságok: Jövőre, veletek, ugyanitt!

Bognár Gyöngyvér

titkár, Pécsváradi Várbaráti Kör

 


Óév búcsúztató Zengő túra

Részletek