Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Advent Pécsváradon

Címkék: kultúra, közélet

Nagy a készülődés a Zengőalján…

December 3-án, 15 órától ünnepi díszbe öltöztetett téren várjuk a város lakóit és minden kedves vendéget a városháza előtt!

Részletes programmal nem tudunk szolgálni, mert a program maga a találkozás! Nem adventi vásár ez, bár apró ajándékokat találhatnak. Az adventi rendezvény célja, hogy az év végi rohanásban álljunk meg egy pillanatra, kapcsoljunk ki, beszélgessünk, és tudatosítsuk, a hogy a szeretet ünnepére készülünk!

Szeretettel várunk mindenkit december 3-án, 10-én és 17-én vasárnap, ill. december 23-án, szombaton 15 órától! A Mikulást is meghívtuk, ezért december 6-án 17 órakor ismét találkozunk a téren!

 

A teret a közösségek, civil szervezetek, baráti társaságok által örökbefogadott karácsonyfák, egy csodaszép új betlehem, ünnepi világítás díszíti. Idén a Mindenki Karácsonyfájais ideköltözik: tényleg mindenkié lesz, mert bárki hozhat rá arany vagy bronz díszeket, melyek vasárnap után kerülnek fel rá.

A házikókban minden lesz, amit egy hideg téli napon szívesen fogyasztunk – ráadásul adventi bögréből! Részben adományokból készülnek a finomságok, melyeket minden alkalommal két civil szervezet kínál a vásárlóknak, miközben magát, a céljait, munkáját is bemutatja. A becsületkasszában összegyűlt pénzzel a 2018. évi Városi Gyermeknapot varázsolhatjuk szebbé, izgalmasabbá!

Sok-sok süteményre számítunk a pécsváradi háziasszonyok nagylelkű felajánlásából. Kifejezetten erre az alkalomra készíti a Pécsváradi Aranycipó Kft. az Adventi Formakalácsot, melyet csak itt a téren lehet megvásárolni!

December 17-én az egyedül élő időseket szeretetvendégségbe hívjuk: kérésre busszal a térre szállítjuk, majd süteménnyel megvendégeljük őket.

Az utolsó alkalom, december 23. nemcsak azért különleges, mert szombaton lesz, hanem mertközös halászléfőzésre is sor kerül Zádori János polgármester irányításával.

Minden alkalommal 16 órakor a 2 méteres adventi koszorún újabb gyertya lobban lángra – helyi közösségek énekszava mellett. De nemcsak a gyertyaláng, hanem a ropogó tűz is melengetheti a vendégeket, sőt: pillecukor-sütés sincs tiltva…

Az egyik legszebb pécsváradi adventi hagyomány, hogy a hajnali szentmiséket a vár ezeréves kápolnájában tartjuk. Sokan tartják úgy, hogy az adventi előkészület kötelező eleme egy-egy szentmise meghallgatása az ősi falak között, mert itt a lélek is ráhangolódhat Jézus születésének ünnepére. December 4-21. között hétfőtől csütörtökig reggel 6 órakor hívunk mindenkit a várkápolnába rorátéra!

Gászné Bősz Bernadett

Ünnepeljenek velünk! Éljen a Karácsony!

További információ:

Andrics Aliz önkormányzati képviselő, főszervező: +36 70 372 5747

Gászné Bősz Bernadett alpolgármester: +36 30 2206 370