Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Gondozási Központban is elűzték a telet

A nyugalmasabb adventi időszak után a január, február már „zajosabban” telt. A néphagyományok felelevenítése során megemlékeztünk Vízkereszt ünnepéről. Ez alkalomból Voglné Marika néni és nyugdíjas társai jelmezes műsorral lepték meg az időseket. A karácsonyfákat is ezen a napon bontottuk le. Sokat beszélgettünk a régi disznóvágásokról. A hagyományt felelevenítve mi is főztünk kocsonyát, melyet mindenki vacsorára jóízűen fogyasztott.

A karácsonyi dekorációk lekerülése után elkezdtük farsangi díszekbe öltöztetni az intézményt. Lakóink és az idősek klubjának bejárói lelkesen dolgoztak minden nap. 

Február 22-én megtartottuk hagyományos télűző farsangi mulatságunkat, melyet már mindenki nagyon várt. Vidám műsort adtak a pécsváradi EGYMI tanulói, és a dolgozók is jelmezbe bújva varázsoltak mosolyt az idősek arcára.  A tombolasorsolás ismét nagy sikert aratott, hiszen mindenki nyert egy-egy hasznos ajándékot. Nem maradhatott el a mulatság, valamint a farsangi totó sem, melyben csalafinta kérdésekkel tettük próbára az idősek tudását, emlékeit. A délelőtt jó hangulatban, vidáman telt.

Sajnos a Geresdlakra tervezett kirándulásunkat az időjárás miatt el kellett halasztanunk, ezt a közeljövőben megvalósítjuk.

Időseink mindig nagy kedvvel és szívesen vesznek részt a közös sütésben. Ilyenkor felelevenítjük a régi, jól bevált recepteket, melyeket gyakran ki is próbálunk. Így történt ez most is, Szabóné Erzsi néni linzer karikája került sorra. Öröm volt nézni, ahogy összedolgoztak, egymást figyelve, segítve készítették a finomságot.

Február 23-án a pécsváradi EGYMI meghívott bennünket farsangi mulatságukra. Időseinkkel örömmel vettünk részt ezen az eseményen. A vidám műsor után jókedvűen mentünk vissza az intézménybe, és meséltük élményeinket az otthon maradt társaknak.

Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen veszik igénybe a nappali ellátást. A bejáró ellátottak aktivitását látva bentlakóink is szívesebben vesznek részt egy-egy eseményen, programon, kiránduláson.

A farsangi időszak után a húsvéti ünnepkör kerül előtérbe. Szeretnénk a Húsvétot is méltóan ünnepelni, melyben segítségünkre lesz a katolikus apát úr is.

Közeljövőben tervezett programjaink: kirándulás Geresdlakra, a Várban lévő híradástechnikai kiállítás megtekintése, valamint szervezés alatt áll még az abaligeti cseppkőbarlangba tervezett kirándulás. Ahogy jobbra fordul az idő, a Dombay-tóhoz is kimegyünk. Májusban megtartjuk a hagyományos majálisunkat is.

Továbbra is nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt és látogatót intézményünkben.

 

                                                                                                                            Schiszlerné Rita

                                                                                                                   mentálhigiénés munkatárs