Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Szent György napok Pécsváradon

 

 Sajnos, az időjárás akkor is esős-szeles és hideg volt, így elmaradt a Várad-Futás és a főzés. A művelődési központban maratoni műsor volt, délután 2 órától este 7-ig folyamatosan helyi és meghívott fellépők léptek fel. Beleznay Endre és Csengeri Attila közös műsorával kezdődött a program, majd a Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde Gesztenyési úti óvodájának Csigabiga csoportja következett.

A Kárikittyom Anticeleb Orchestra különleges hangzásvilágú, megfoghatatlan műfajú közel harminc „hangszeren” előadott produkciójára a terem is megtelt. (Azért idézőjeles a hangszer, mert Kovács Gábor olyan eszközökön játszott virtuózon, amelyet mások kidobnak vagy portörlésre használnak. Képeinken nem photoshop a sétapálcás fuvolázás. J)

Mindig nagy siker a zengővárkonyiak fellépése, ezúttal a legkisebbek az óvodások és iskolások képviselték a Zengővárkonyi Hagyományőrző Egyesületet. Hét éve a helyi rendezvények elmaradhatatlan fellépői a Fordan Táncstúdió táncosai. A pécsváradi csoport tagjainak a kezdeti 7-ről mostanra több mint 40-re bővült a létszáma. Öröm volt látni a nagyszerű produkciókat, látni a gyerekek örömét, tánc-szeretetét és összetartását. (A tánc nem csak a rendszeres mozgást jelenti, hanem javítja a térérzékelést, mozgáskoordinációt, önbizalmat ad és a közösségi kapcsolatokat is fejleszti. Innen is biztatok mindenkit, keresse táncos foglalkozásainkat, a művelődési központban több műfajt is megtalál.)

Hagyományosan a Pécsváradi Big Band maradt a nap végére, akik a hosszúra nyúlt délután ellenére szokásos vérpezsdítő formájukat nyújtották.

Köszönjük a fellépőknek munkájukat és mindazon nézőknek, akik eljöttek, hogy megtisztelték a rendezvényt!

(Jeleztük előre, az elmaradt Várad-Futást Gyermek napon pótoljuk, hamarosan tudatunk a részletekről! )

Bognár Gyöngyvér

 


Szent György napok Pécsváradon

Részletek