Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Megyei Idősek napi ünnepség

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség Baranya Vármegyei Szervezete, valamint az idén megalakulásának 30 éves jubileumát ünneplő Pécsváradi Nyugdíjasok Körzeti Egyesülete szervezésében Pécsváradon került megrendezésre az október 1-jei Idősek Világnapjához kapcsolódóan a Megyei Idősek napi ünnepség.

Az eseményt a rendező szervezetek elnöke, Kárpátiné Kovács Zita rövid köszöntője és Kárpáti Arina szavalata nyitotta meg.  Ezután Zádori János, Pécsvárad város polgármestere és Dr. Jusztinger János, Sásd város polgámestere is megosztotta a jelenlévőkkel az ünnephez kapcsolódó gondolatait.

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének vármegyei szervezetei az idősek világnapjához kapcsolódóan Idősbarát Polgármester Díjat adományozhatnak. A díjazott személyére írásban a klubok, a klubtagok, illetve a  vármegyében élő nyugdíjasok tehetnek javaslatot. Mindezt részletes indoklás mellett, különös tekintettel arra, hogy a településen működő nyugdíjasklubbal - klubokkal milyen a kapcsolata, együttműködése a település polgármesterének. Azt javasolhatják aki megítélésük szerint a települése nyugdíjasait támogatja és hivatali kötelezettségeinél többet tesz értük, akik példamutató módon  figyelnek  a városuk  idősebb korosztályára.

Idén két Baranya vármegyei polgármester vehette át a díjat: Dr. Jusztinger János, Sásd város polgámestere és Zádori János, Pécsvárad város polgármestere.

A megye nyugdíjasai mindkettőjüket jól ismerik, hiszen évente több alkalommal ezen a két településen gyűlnek össze kulturális találkozókra, ünnepségekre a szépkorúak, elismerésükhöz ezúton gratulálunk.

A díjátadó után ünnepi műsor következett. A fellépők sorát a Pécsváradi Nyugdíjas Egyesület Hagyományőrző Tánccsoportja nyitotta, akik megalapozták a remek hangulatota a délután további részére is. A Magyarhertelendi Bor-dal-Körből  két szólistát hallhattunk, Almási Sándort és Kun Jánost. A Villányi Nyugdíjasklub a frissen alakult örömtánccsoportjával érkezett, ez volt az első fellépésük, amihez ezúton is szeretettel graulálunk, nagyon jól sikerült. A pécsváradi fellépők sorát a Férfikórus folytatta, Balogh István vezetésével adtak elő egy dalcsokrot a repertoárjukból. A Nagykozári „Lila akác” Nyugdíjasklub régi, jó kapcsolatot ápol a pécsváradiakkal. Sokszor vendégeskedtek egymásnál és mindig nagyon jó hangulatban, vidámságban teltek az együttlétek. Most vezetőjük, Vidák Gyuláné, Márti énekét, majd az egész kórusukat is hallhattuk. Német dalcsokrot adott elő a Német Kórus, melynek alapítója Vogl Jakabné, Marika néni nemrégiben városi kitüntetésben részesült a német hagyományok ápolásáért. Záró műsorszámként a Pécsváradi Nyugdíjas Egyesület Örömtánccsoportja következett, Nagy Marika vezetésével.          

Az ünnepség vendéglátással záródott, a nyugdíjasok természetesen házi finomságokkal várták vendégeiket. A rendezvény kísérőprogramjaként  pedig a "30 év képekben" kiállítást lehetett még megtekinteni a művelődési központ galériáján. 


Megyei Idősek napi ünnepség

Részletek