Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány hírei

Örömmel értesültünk, hogy idén négy pályázaton is nyert támogatásokat az Alapítvány, melyekkel az óvodások mindennapi életét, tevékenységeit, eszközeit és a német nemzetiségi hagyományok ápolását tudtuk segíteni, fejleszteni. A pályázatok megírásában és elszámolásában Bayerné Sipos Mónika nyújt segítséget, melyet köszönünk.

Első pályázatunk:

A Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány „2023. évi Német Nemzetiségi Családi Nap és Márton Nap a Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány támogatásával” című pályázatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a NKUL-KP-1-2023/3-000738 azonosító számú támogatói okirat terhére 200.000 Ft. vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Második pályázatunk:

A Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány „2023. évi programsorozat a németnemzetiségi hagyományok jegyében a Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány támogatásával”című pályázatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az NKUL-KP- 1-2023/3-000030 azonosító számú támogatói okirat terhére 300.000 Ft. vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Köszönjük!

Ezzel a két pályázattal nemzetiségi programjainkra, mint a Nemzetiségi témahét, a Családi nap, Ballagási pizsama parti, a Gesztenyeszüreti mulatság, illetve a Mártonnapi felvonulás és családi est lebonyolításához nyertünk támogatásokat. A nyert összeget az alapanyagokra, anyagbeszerzésere, előadó elhívására (gyermek műsorok az óvodában) a programok megszervezésére, lebonyolítására és a hozzájuk kapcsolódó kirándulásokra fordítottuk.

Harmadik pályázatunk:

A Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány „A Pécsváradi NapköziotthonosÓvodák Alapítvány 2023. évi működési költségei” című pályázatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a NCIV-KP-1-2023/1-000121 azonosító számú támogatói okirat terhére 800 000 Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Köszönjük!

Az éves működési költségekre megnyert pályázatból irodaszerekre (fénymásolópapírok, színes papírok, ceruzák, színes ceruzák, nyomtatási költségekre, lamináló fóliákra, stb.), a működéssel kapcsolatos egyéb kiadásokra, illetve csoportonként 1 bluetooth-s hordozható zenelejátszó hangszórókra fordítottuk, mivel az eddig használt óvodai hanglejátszó eszközök sajnos nem működnek már rendesen.

Negyedik pályázatunk:

A Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány „Nemzetiségi célú,energiahatékonyságot elősegítő beruházás a Pécsváradi Napköziotthonos Óvodák Alapítvány támogatásával” című pályázatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a NBER-KP-1-2023/1-000230 azonosító számú támogatói okirat terhére 1.000.000 Ft. vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Köszönjük!

Energiahatékonyság elősegítésére beadott pályázaton, klíma berendezésekre és azok beépítésére pályáztunk. A nyert összegből csak 2 db klímát tudtunk beszerezni. A Gesztenyés úti óvodában már augusztusban sor került a beépítésre a Méhecske csoportban. A Vár utcai óvoda tornatermébe megvásárolt klíma még nincs a helyén, de hamarosan használatba vehetik az óvodások.

Bízunk benne, hogy a következő években is lehetőségünk nyílik további pályázatokon támogatásokat elnyerni.

Albert Anikó
Alapítvány kuratóriumi elnöke