Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tücsöktábor - 2023

A Pécsváradi Zeneiskola június 19. és 23. között rendezte meg komplex személyiségfejlesztő napközis zenetáborát, ahol 30 fő, 6-12 éves korú gyermek vett részt.

A mindennapos boldogságórák, kézműves foglalkozások, kamarazenei-, zenekari- és kóruspróbák tovább mélyítették eddigi tudásukat, és a játékos gyakorlatok által még inkább elsajátítottak olyan készségeket, melyeket az élet minden területén használni tudnak. Emellett bővült tudásuk a német nemzetiségi kultúráról és zenei hagyományról. A tábor felénél a mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tájház és az Árpád-kori Szent István-kápolna hűs termei adtak enyhülést a nyári hőségben, ahol egy kis koncertet is hallgathattak a gyermekek. Ezt követően még a Német Nemzetiségi Tanösvényt is végigjárta a csapat. Extra élményprogramok között szerepelt a "Töpferwerkstatt" kerámiafestő program, a kékfestő anyagot feldolgozó kézműves foglalkozás, a kutyás bemutató, a Zengő Művészeti Egyesület programja és a közös fagyizás. A résztvevők az utolsó napon a pécsváradi Szentháromság téren egy záróhangversenyen mutathatták be, hogy egész héten mit tanultak.

A Társadalmi összefogás az iskolai nyelvoktatásért alapítvány „Tücsöktábor 2023 - Nemzetiségi Zenei Tábor a Kodolányi János NNÁI és AMI növendékei részére” című pályázatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - a NTAB-KP-1-2023/1-000184  azonosító számú támogatói okirat terhére - 800.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Hálásan köszönjük a támogatást!