Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

PÉCSVÁRADI VÁRSZÍNHÁZ

2023. AUGUSZTUS 7-10.

Kedves Közönségünk!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szent István Napok keretében 2023-ban is egy nagyszabású kulturális és közösségi eseményt rendezünk meg a Pécsváradi Élményvár szabadtéri színpadán augusztus 7-10. között „Pécsváradi Várszínház” címmel.

Történelmi jelentőségű, gyönyörű szép várunk páratlan környezetében ismét változatos és színvonalas nagyszínházi előadásokkal, könnyed és üdítő vígjátékkal, párkapcsolat-gazdagító, humorral és rögtönzéssel fűszerezett helyzetgyakorlatokkal, látványos táncszínházzal és egy páratlan one-man-show-val várjuk Önöket négy nyári estén.

Tavalyi sikeres bemutatkozásuk után újból vendégünk lesz a Pesti Művész Színház, a Dorski Stúdió, valamint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Gergely Róbert.

A szervezők nevében úgy gondolom, hogy ebben az igazi nyár esti színes műsorkavalkádban minden érdeklődő megtalálja majd a számára megfelelő programot, mellyel mi is szeretnénk hozzájárulni Pécsvárad várossá avatása 30 éves jubileumának méltó megünnepléséhez.

Éppen ezért a táncszínházi előadás a Déryné program támogatásának köszönhetően ingyenes, mellyel elsősorban a pécsváradi lakosokat szeretnénk megajándékozni, de természetesen minden érdeklődőt várunk szeretettel mind a négy előadásra.

Tisztelettel:

Apaceller Gergely ügyvezető igazgató

 

MŰSOR:

2023. augusztus 7. (hétfő) 20.30h

FLORIAN ZELLER: SZEMENSZEDETT IGAZSÁG AVAGY HAZUDNI TUDNI KELL

Vígjáték két felvonásban

A tavalyi nagysikerű „Boldog Születésnapot, avagy hatan pizsamában” című előadás után a Pesti Művész Színház egy újabb üdítő és humorral fűszerezett vígjátékkal érkezik Pécsváradra.

Alice Michel szeretője. Hónapok óta egy hotelbenrandevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel - hogy senki ne sérüljön – „mindenki érdekében” hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel, majd hazudik zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák?  

A parádés szereposztásnak köszönhetően újra vendégünk lesz EGYHÁZI GÉZA (Michel), FOGARASSY BERNADETT (Alice),VÁRFI SÁNDOR (Paul) és természetesen NYERTES ZSUZSA (Laurence).

Díszlet: Halász G Péter

Jelmez: Reidinger Mária

Fordította: Baráthy György

Rendező: Márton András

 

2023. augusztus 8. (kedd) 20.30h

VÁLÓTÁRSAS

Könnyed, párkapcsolat-gazdagító előadás humorral és rögtönzéssel

A tavalyi nagysikerű MUNKATÁRSAS után a Dorski Stúdió egy könnyed, párkapcsolat-gazdagító, humorral és rögtönzéssel fűszerezett előadással érkezik Pécsváradra.

A ring egyik sarkában POKORNY LIA, a másikban ÖTVÖS ANDRÁS színművészek.

Játékvezetők: GÖNCZI DORKA válási mediátor és VARGA ZSOLT párkapcsolati kommunikációs szakember.

Humor és rögtönzések segítségével ismerhetünk rá párkapcsolati problémáinkra. Félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek zavarják meg a harmóniát.

Egy párkapcsolatban bármi megtörténhet az „Igen!”-től a „Kicsinállak!”-ig. Mikor merre érdemes tovább indulni?

Szórakoztató és elgondolkodtató előadást láthatunk a párkapcsolatokban előforduló helyzetekről és azok megoldásairól.

Pokorny Lia és Ötvös András színészpáros improvizált, irányított jelenetekben, szórakoztatóan mutatják be a színpadon Gönczi Dorka, válási és párkapcsolati mediátor és Varga Zsolt, párkapcsolati kommunikációs szakember tapasztalatait.

Bár komoly témáról van szó, nem érezzük úgy, hogy ne beszélhetnénk humorral átszőve oldott módon, komikus elemekkel kiegészített interaktivitással, pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen, hogy két pont között a legrövidebb út továbbra is a mosoly és a közös nevetés.

Megnyugtató és egyben humorral gazdagon fűszerezett műsorunkat jó szívvel ajánljuk mindenkinek: annak, aki volt már magánéleti gödörben vagy annak, aki éppen előrelátó módon éppen szeretné elkerülni azt és ehhez kipróbálna egy-két kommunikációs eszközt a saját hétköznapjaiban is.

Az előadás 90 perc szünet nélkül.

Korhatári ajánlás: 12+

 

2023. augusztus 9. (szerda) 20.30h

KÁRPÁTOK VISSZHANGJA

Táncszínház

Egy igazán különleges előadást köszönthetünk az idei Várszínházban, a várossá avatásának 30 éves jubileumát ünneplő Pécsváradon.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes ebben a lendületes és sokszínű produkciójában olyan folklórválogatást állít színpadra, amelyben a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra.

A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásukban látható a jól ismert csárdás, a lányok mutatványos üveges tánca és erdélyi cigány táncok, csakúgy, mint a férfiak virtuóz legényes tánca.

Közreműködik: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara.

Koreográfusok: ZS. VINCZE ZSUZSA Harangozó-díjas, érdemes művész és ZSURÁFSZKY ZOLTÁNKossuth-díjas, kiváló művész.

Az előadást rendezte: ZSURÁFSZKY ZOLTÁN, Kossuth-díjas, kiváló művész.

 

2023. augusztus 10. (csütörtök) 20.30h

A Gergely Theáter bemutatja:A TRUBADÚR című

One man-showját GERGELY RÓBERT főszereplésével

„A Trubadúr cím arra utal, hogy a középkori énekesekhez hasonlóan én is mindig a nőknek énekeltem. Imádom a nőket dicsérni, magasztalni, ezeket az érzéseket, érzelmeket, a szerelem érzését szívesen közvetítem, ekörül forog az életem.” – olvasható Robi egyik nyilatkozatában. 

A rendhagyó és látványos előadás „One man-show” formájában került színpadra, vagyis Gergely Róbert élőben egyedül áll a közönség előtt, a többi szereplő egy vetítőtővásznon elevenedik meg.

„Gyakorlatilag az életem filmje jelenik meg a színpadon egy interaktív show keretében, amire egy évig készültünk” – nyilatkozza a művész.

A páratlan műsorban olyan régi és már elfeledett slágerek is megszólalnak, amelyeket korábban közönség előtt még nem énekelt el. Charles Aznavour„She” (Ő)című dala Végvári Ádám zenész barátjának tanácsára a „Világslágerek” című lemezének címadó szerzeménye lett, de színpadon csak a Trubadúr első előadása, azaz 2023. február 4. óta énekeli először, ahogy a 65. születésnapjára készült új slágerét is, a műsor címadó dalát is, amelyet Szolnoki Péter és Duba Gábor barátai írtak.

Összegezve tehát a színpadon csak Robi látható és mögötte a mozivásznon pedig minden dal filmszerűen életre kel. Ez ONE MAN SHOW a javából. Ne hagyják ki Önök sem!

 

KÖZÖNSÉG INFORMÁCIÓ:

Belépőjegyek előadásonként 4.000,- Ft-os áron kaphatók elővételben a Pécsváradi Művelődési Központban. (Cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 31.) A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A „Kárpátok visszhangja” című táncszínházi előadás a Déryné program hozzájárulásának köszönhetően INGYENES, de a részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. Regisztrálni a szervező Pécsváradi Művelődési Központ email címén keresztül lehet: info@kulturvarad.hu. 

Helyszín: Pécsváradi Élményvár szabadtéri színpada (Cím: 7720 Pécsvárad, Vár utca 45.)

Esőhelyszín: Pécsváradi Művelődési Központ klimatizált színházterme. (Cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 31.)

Bővebb infó: 72/465-123.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják maguknak! A rendezvény helyszínén kép- és hangfelvétel készülhet. A helyszínen kihelyezett adatkezelési tájékoztató nyújt erről bővebb információt.